Το Facebook ανακοίνωσε πως δημιουργεί «δωμάτιο πολέμου» στην Ευρώπη

Το Facebook ανακοίνωσε πως δημιουργεί «δωμάτιο πολέμου» στην Ευρώπη Facebook Twitter
0

«Δωμάτιο πολέμου» στην Ευρώπη δημιουργεί το Facebook, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο νέος επικεφαλής επικοινωνίας, Nick Clegg.

Ως «δωμάτιο πολέμου», το Facebook ορίζει έναν νέο μηχανισμό της πλατφόρμας με στόχο να εμποδίσει τις παρεμβάσεις σε εκλογικές διαδικασίες.

Στο δωμάτιο, το οποίο θα λειτουργήσει στο Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, θα εργάζεται μια ομάδα ειδικών με στόχο να εμποδίζουν τη διάδοση της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας.

Αφορμή για την έλευση του «δωματίου πολέμου» του Facebook στην Ευρώπη, είναι η μάχη για την πολιτική παραπληροφόρηση κατά την προετοιμασία για τι Ευρωεκλογές τον Μάιο.

Στην πρώτη του ομιλία ως το κορυφαίο δημόσιο πρόσωπο του Facebook, ο Clegg δήλωσε ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει ένα «κέντρο επιχειρήσεων επικεντρωμένο στην ακεραιότητα των εκλογών, με έδρα το Δουβλίνο, την άνοιξη αυτή».

Το κέντρο θα στηριχθεί στην προηγούμενη εμπειρία της εταιρείας από τη διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών των ΗΠΑ.

«Αυτή η προσέγγιση θα συμβάλει στην τόνωση των προσπαθειών μας για ταχεία αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης, συγκεντρώνοντας δεκάδες εμπειρογνώμονες από όλη την εταιρεία, μεταξύ των οποίων είναι και στελέχη από την αντιμετώπιση απειλών, επιστήμονες δεδομένων, μηχανικοί, ερευνητές και νομικές ομάδες», δήλωσε ο Clegg.

«Θα συνεργαστούν στενά με τους νομοθέτες, τις εκλογικές επιτροπές, τις άλλες τεχνολογικές εταιρείες, τους ακαδημαϊκούς και τις κοινωνικές ομάδες των πολιτών για να συνεχίσουν τον αγώνα κατά των fake news, να αποτρέψουν την εξάπλωση των προσπαθειών καταστολής των ψηφοφόρων και να ενσωματώσουν περαιτέρω τον μεγάλο αριθμό ομάδων που εργάζονται σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα μέσω Facebook, Instagram και WhatsApp», πρόσθεσε.

Στην ομιλία του, σε ακροατήριο ευρωπαίων πολιτικών στις Βρυξέλλες, ο Clegg παραδέχθηκε ότι η εταιρεία του είχε παραπλανήσει τους χρήστες στο παρελθόν, αλλά δήλωσε ότι βρίσκεται σε πορεία βελτίωσης.

«Αυτό που έχω δει στο σύντομο χρονικό διάστημα στο Facebook είναι μια νέα εταιρεία - γίνεται μόλις 15 ετών τον επόμενο μήνα - η οποία έχει αναπτυχθεί με εκπληκτικό ρυθμό, έκανε αναμφισβήτητα λάθη και εισέρχεται πλέον σε μια νέα φάση μεταρρύθμισης, ευθύνης και αλλαγής», είπε.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM