Αγαπήστε ένα ρομπότ: Το Lovot ήρθε από την Ιαπωνία και θέλει αγκαλιές και χάδια

Αγαπήστε ένα ρομπότ: Το Lovot ήρθε από την Ιαπωνία και θέλει αγκαλιές και χάδια Facebook Twitter
0

Το lovot, είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά οικιακών ρομπότ της ιαπωνικής εταιρείας Groove X και, όπως λένε οι κατασκευαστές του, το μόνο που δίνει και ζητά είναι «λίγη αγάπη». 

Το lovot χρησιμοποιεί αισθητήρες και μια κάμερα, που βρίσκονται μέσα σε μια κάψουλα στο "κεφάλι" του και του επιτρέπουν να διακρίνει τους ανθρώπους από τα αντικείμενα.

Μπορεί να σκανάρει με ακρίβεια όλο το δωμάτιο και να βρει αμέσως τον ιδιοκτήτη του.

Τα μάτια του lovot δίνουν την αίσθηση βάθους, που θυμίζει τα εκφραστικά μάτια των σκύλων και έχει χνουδωτό κάλυμμα που μπορεί να αφαιρεθεί και να μπει στο πλυντήριο.

Αγαπήστε ένα ρομπότ: Το Lovot ήρθε από την Ιαπωνία και θέλει αγκαλιές και χάδια Facebook Twitter

Το ειδικό κάλυμμα είναι touch sensitive (ευαίσθητο στην αφή) και όταν κάποιος το ακουμπήσει, το lovot μιμείται την έκπληξη και στρέφεται στον ιδιοκτήτη του για περισσότερα χάδια.

Κινείται πάνω σε τρία ροδάκια και επικοινωνεί με διακριτικούς ήχους.

Δυο μικρά πτερύγια δείχνουν σάστισμα, τρυφερότητα ή ότι το lovot «θέλει αγκαλιά».

«Το lovot δεν είναι ένα χρήσιμο ρομπότ που θα κάνει δουλειές για τους ανθρώπους» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Groove X.

«Αυτό που επεδίωξε η Groove X με την τεχνολογία δεν είναι αποτελεσματικότητα ή χρησιμότητα, αλλά ένα ρομπότ που κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους με τον αθώο χαρακτήρα του και τις γοητευτικές χειρονομίες του, που σε κάνουν να αισθάνεσαι ικανοποίηση με το να το αγκαλιάζεις».

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM