Υπέρ της παροχής ασύλου στον Έντουαρντ Σνόουντεν ψήφισε η Ε.Ε.

Υπέρ της παροχής ασύλου στον Έντουαρντ Σνόουντεν ψήφισε η Ε.Ε. Facebook Twitter
0

Με ένα ψήφισμα-σταθμό, σήμερα Πέμπτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε με 285 ψήφους υπέρ έναντι 281 κατά, την απόσυρση όλων των κατηγοριών που βαραίνουν τον γνωστό προγραμματιστή και πρώην υπάλληλο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Edward Snowden, και να του "προσφέρει άσυλο και προστασία αποτρέποντας την έκδοσή του σε τρίτους".

 

Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης του Edward Snowden ως "υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και ζήτησαν από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να τον προστατέψουν από πιθανή έκδοσή του στις ΗΠΑ όπου και αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες για κατασκοπεία.

 

Παράλληλα, μέσω του σημερινού του ψηφίσματος, το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την Κομισιόν να διασφαλίσει ότι όλες οι μεταφορές ψηφιακών δεδομένων προς τις ΗΠΑ υπόκεινται σε «αποτελεσματικό επίπεδο προστασίας» και να εξετάσει τις κατηγορίες σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία εποπτείας τους, σε αρκετές χώρες της ΕΕ.

 

Πάντως, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent η ευθύνη εφαρμογής των παραπάνω εναπόκειται πλέον σε μεμονωμένα κράτη-μέλη.

 

Δείτε πως αντέδρασε στην ανακοίνωση των παραπάνω ο ίδιος ο Edward Snowden, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, πριν από λίγο:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Tι είναι τελικά μια επίθεση DDOS;

Tech & Science / Explainer: Tι είναι τελικά μια κυβερνοεπίθεση DDoS;

Ο Ελληνολιβανέζος Αλεξάντερ Σίνο, υπεύθυνος υπηρεσιών Microsoft στην BlueVoyant και ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, εξηγεί τι ακριβώς είναι μια κυβερνοεπίθεση όπως αυτή που χτύπησε την τράπεζα θεμάτων, και ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται από πίσω.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ