ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Ξόδεψαν 3 εκατ. δολ. για βιβλίο του «Dune», πιστεύοντας πως αγόραζαν τα δικαιώματα της ταινίας

Ξόδεψαν 3 εκατ. δολ. για βιβλίο του «Dune», πιστεύοντας πως αγόραζαν τα δικαιώματα της ταινίας Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΤheSpiceDAO
0

Πέρυσι, όταν ένα σπάνιο βιβλίο στο οποίο βασίστηκε ο σκηνοθέτης Αλεχάνδρο Χοδορόφσκι για τη διασκευή σεναρίου του ομώνυμου μυθιστορήματος Dune, βγήκε σε δημοπρασία, οι ειδικοί δεν περίμεναν να πουληθεί πάνω από 40.000 δολάρια.

Ωστόσο, σε μια απροσδόκητη ανατροπή, το βιβλίο κατέληξε να πουληθεί πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια!


Το αντίγραφο αυτό αγοράστηκε από μια ομάδα συλλεκτών κρυπτονομισμάτων, τους TheSpiceDAO, στην εξωφρενική αυτή τιμή - παρότι μέρη του βιβλίο ήταν ήδη διαθέσιμα δωρεάν online. 


Γρήγορα αποδείχτηκε πως η επιλογή τους αυτή βασίστηκε σε μια τρομερή πλάνη. 

Οι ΤheSpiceDao εσφαλμένα νόμισαν πως αγόραζαν τα πνευματικά δικαιώματα του Dune, με πρόθεση να κάνουν το βιβλίο δημόσιο αγαθό, ψηφιοποιώντας το περιεχόμενο και μετατρέποντας το σενάριο σε animated σειρά. 


Σύμφωνα με τους πλειοδότες, «θα ήταν μια συλλογή NFT, τεχνικά καινοτόμα και εικαστικά επαναστατική» μετά την οποία το βιβλίο θα καιγόταν «σε ένα απίστευτο κόλπο μάρκετινγκ το οποίο θα καταγραφόταν σε βίντεο». 


Βεβαίως, προέκυψε ένα πρόβλημα: η κατοχή ενός αντιγράφου του διασκευασμένου βιβλίου του Χοντορκόφσκι απέχει έτη φωτός από την κατοχή των δικαιωμάτων του ίδιου του fanchise. Το βιβλίο του σκηνοθέτη παραμένει, ωστόσο, μια προσαρμογή του αυθεντικού μυθιστορήματος του Φρανκ Χέρμπερτ - στο οποίο όμως η ομάδα αγοραστών δεν έχει δικαιώματα. 

Τech & Science
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ