Ένα διαφορετικό διαδικτυακό θεματικό πάρκο δημιούργησε η Google που απευθύνεται στους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας.

 

Η πανδημία της Covid-19 έχει καταστήσει απαγορευτικά τα ταξίδια για πολλούς πολίτες διεθνώς. Σε ποιον δεν έχει λείψει ένα ταξίδι σε εξωτικό προορισμό, μια επίσκεψη σε ένα θεματικό πάρκο ή να δοκιμάσει την κουζίνα μιας άλλης χώρας.

 

Εκμεταλλευόμενη αυτή την ανάγκη, η Google σχεδίασε μια εικονική ταξιδιωτική εμπειρία που τα συνδυάζει όλα. Ο νέος ιστότοπος Umami Land του ψηφιακού γίγαντα είναι ένα διασκεδαστικό διαδικτυακό θεματικό πάρκο (που θυμίζει το επιτραπέζιο παιχνίδι Candy Land), όπου οι «επισκέπτες» μπορούν να εξερευνήσουν περιοχές και φαγητά της ιαπωνικής κουζίνας.

 

Στην Main Rice Street, τους «επισκέπτες» καλωσορίζουν πιάτα της Ιαπωνικής κουζίνας με βάση το ρύζι. Από εκεί, μπορεί κανείς να επισκεφτεί άλλα πεδία, όπως το Long Valley, όπου κυριαρχούν τα ζυμαρικά και τα γλυκά στο Sweet Kingdom.

 

Με κάθε πιάτο που ανακαλύπτει κάποιος, θα έχει την επιλογή να μάθει περισσότερα για αυτό, ζητώντας να μάθει με μια αναζήτηση στο Google αν το εν λόγω φαγητό διατίθεται κάπου κοντά στον τόπο διαμονής του.

 

Τέλος, η εξερεύνηση σε ένα τέτοιο θεματικό πάρκο, συνεχίζεται όταν το Umami Land με τα «ειδικά πιάτα», δίνει μία νίκη και «ξεκλειδώνει» μια νέα περιήγηση. Πάντως, αξίζει και μια επίσκεψη και στο εικονικό κατάστημα δώρων.