Τέλος το chat από την mobile εφαρμογή του Facebook

Τέλος το chat από την mobile εφαρμογή του Facebook Facebook Twitter
Οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες, από την κάθε εφαρμογή ξεχωριστά
3

Τον Απρίλιο, το Facebook είχε ενημερώσει τους χρήστες του ότι προτίθεται να αφαιρέσει το chat από τον πυρήνα της εφαρμογής του για smartphones και tablets, προμοτάροντας την εξειδικευμένη εφαρμογή για ανταλλαγή μηνυμάτων, Facebook Messenger.

Έτσι, από σήμερα, η πλατφόρμα αρχίζει να προτρέπει τους χρήστες της mobile εφαρμογής, ότι θα πρέπει να κατεβάσουν το Messenger, αφού σε λίγο καιρό δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλάσσουν μηνύματα και να κάνουν chat, μέσω του 'παραδοσιακού' Facebook app.

Η αιτιολογία του κοινωνικού δικτύου για την 'διχοτόμηση' της εφαρμογής για smartphone, που έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή σε αρκετές χώρες, είναι ότι έτσι οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες, από την κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Ήτοι ακόμα και 20% γργορότερη ανταλλαγή μηνυμάτων και stickers.

Παρόλα αυτά, όταν κάποιος λαμβάνει μήνυμα, η 'κύρια' εφαρμογή του Facebook για smartphone, θα εμφανίζει την ειδοποίηση, και θα παραπέμπει το χρήστη είτε να κατεβάσει το Messenger ή να το επισκεφθεί, για να απαντήσει.

[via]

Τech & Science
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά της πανδημίας ψάχνει την πρώτη της δουλειά στην εποχή της AI

Τech & Science / Η γενιά της πανδημίας ψάχνει την πρώτη της δουλειά στην εποχή της AI

Η γενιά που τελείωσε το σχολείο μέσα από οθόνες ψάχνει τώρα την πρώτη της δουλειά σε μια αγορά που αλλάζει από την τεχνητή νοημοσύνη. Στην Ελλάδα της επισφάλειας, των χαμηλών μισθών και της καθυστερημένης ανεξαρτησίας, το πρώτο σκαλοπάτι της καριέρας μοιάζει πιο αβέβαιο από ποτέ
THE LIFO TEAM
Οι εκδότες μηνύουν τη Meta για τα βιβλία που «τάισαν» την τεχνητή νοημοσύνη της

Τech & Science / Οι εκδότες μηνύουν τη Meta για τα βιβλία που χρησιμοποιήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη της

Πέντε μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι και ο συγγραφέας Σκοτ Τάροου κατέθεσαν αγωγή κατά της Meta και του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, υποστηρίζοντας ότι εκατομμύρια βιβλία και επιστημονικά άρθρα χρησιμοποιήθηκαν χωρίς άδεια για την εκπαίδευση του Llama
THE LIFO TEAM
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Τech & Science / Ο κόσμος «απροετοίμαστος» για την επόμενη πανδημία καθώς οι χώρες δεν συμφωνούν σε δεδομένα και εμβόλια

Η διεθνής συνθήκη του ΠΟΥ για τις πανδημίες παραμένει ανολοκλήρωτη, με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ να τονίζει ότι η επόμενη πανδημία είναι «ζήτημα χρόνου και όχι πιθανότητας»
THE LIFO TEAM
ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τech & Science / Επιστημονικό ορόσημο: Άνδρας απέκτησε σπέρμα από ιστό που είχε καταψυχθεί όταν ήταν παιδί

Αν και συχνά σώζουν ζωές σε παιδιά με καρκίνο ή άλλες σοβαρές ασθένειες, θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη υπογονιμότητα
THE LIFO TEAM
Το chatbot σου δεν λέει την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύει.

Τech & Science / Τa chatbot δεν λένε την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύουν.

Στο νέο της βιβλίο Prophecy, η φιλόσοφος Carissa Véliz υποστηρίζει ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μηχανή γνώσης αλλά μηχανή πρόβλεψης. Από τους αρχαίους μάντεις μέχρι τα chatbots της Big Tech, το βιβλίο εξετάζει πώς η εμμονή με το μέλλον μπορεί να μας κάνει λιγότερο ασφαλείς, λιγότερο ελεύθερους και πιο ίδιους μεταξύ μας.
THE LIFO TEAM
Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir: όταν ο όρκος φτώχειας συναντά τη Wall Street

Τech & Science / Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir

Μια καθολική μοναχή χρησιμοποιεί τις μετοχές ως εργαλείο πίεσης απέναντι σε μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Μετά τη Citigroup και τη Microsoft, η Σούζαν Φρανσουά βάζει στο στόχαστρο την Palantir και ζητά να της απαντήσει πώς αυτή επηρεάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
THE LIFO TEAM