«Ταξίδι» στον Άρη με τον διαδραστικό 3D χάρτη της NASA

«Ταξίδι» στον Άρη με τον διαδραστικό 3D χάρτη της NASA Facebook Twitter
0

Ένα εικονικό ταξίδι στον Άρη προσφέρεται στους χρήστες, μέσω του 3D χάρτη της NASA.

Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη Global CTX Mosaic για τον «κόκκινο πλανήτη», που περιλαμβάνει 110.000 εικόνες που έχουν ληφθεί από την Context Camera (CTX) του Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) της NASA.

Η NASA περιγράφει τον εν λόγω χάρτη ως «την υψηλότερη ανάλυση παγκόσμιας εικόνας του κόκκινου πλανήτη που έχει δημιουργηθεί ποτέ». Ο 3D χάρτης είναι τόσο λεπτομερής, που καλύπτει περίπου 25 τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας του Άρη σε κάθε pixel.

«Τόσο οι επιστήμονες όσο και το κοινό μπορούν να περιηγηθούν σε έναν νέο παγκόσμιο χάρτη του Άρη, ο οποίος δείχνει βράχους, κρατήρες και ίχνη σκόνης με μαγευτική λεπτομέρεια. Χρησιμοποιεί ένα μωσαϊκό που αποτελείται από 110.000 εικόνες από το Mars Reconnaissance Orbiter της NASA», ανα΄φερει η ΝASA σε επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ