Στόλο 900 δορυφόρων για παροχή διαστημικού Wi-Fi ετοιμάζει η Airbus

Στόλο 900 δορυφόρων για παροχή διαστημικού Wi-Fi ετοιμάζει η Airbus Facebook Twitter
0

Όπως φαίνεται, το τελευταίο διάστημα η παροχή ασύρματης πρόσβασης στο Internet από αέρος και από διαστήματος προσελκύει ολοένα και πιο ηχηρά ονόματα της Τεχνολογίας.

 

Σύμφωνα με το Reuters, η ευρωπαϊκή εταιρεία αεροσκαφών Airbus πρόκειται να κατασκευάσει στόλο 900 δορυφόρων, για την νεότευκτη OneWeb, μια startup που χαίρει της υποστήριξης της Virgin του Richard Branson και της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής μικροεπεξεργαστών Qualcomm.

 

Το deal ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προβλέπει την κατασκευή και εκτόξευση 700 δορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη έως το 2018 (και άλλους 200 για backup) οι οποίοι θα εκπέμπουν σήμα Wi-Fi που θα τυλίγει τον πλανήτη, ώστε να παράσχεται πρόσβαση στο Ineternet σε δισεκτομμύρια κόσμου. 

 

Η πλειοψηφία των δορυφόρων θα εκτοξευθεί μέσω της Virgin Galctic, ενώ σκοπός της εταιρείας OneWeb είναι να γίνει ο μεγαλύτερος πάροχος διαστημικού internet, παρόλο που ο τομέας είναι ήδη ιδιαίτερα ανταγωνιστικός με ονόματα όπως η Tesla, η Google και το Facebook να έχουν ήδη ξεκινήσει τις δικές τους προσπάθειες. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτή επιστολή Elon Musk - Steve Wozniak: Σταματήστε τώρα τα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Τech & Science / Ανοιχτή επιστολή Elon Musk - Steve Wozniak: Σταματήστε τώρα τα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Οι δύο ισχυροί της τεχνολογίας κάνουν λόγο για εξαιρετικά επικίνδυνη φάση για την ανθρωπότητα και ζητούν άμεσο τερματισμό των πειραμάτων – Οι κίνδυνοι για τους οποίους προειδοποιούν
NEWSROOM
Επιστήμονες «χάκαραν» τη φωτοσύνθεση ανοίγοντας νέους δρόμους για την παραγωγή ενέργειας

Τech & Science / Επιστήμονες «χάκαραν» τη φωτοσύνθεση ανοίγοντας νέους δρόμους για την παραγωγή ενέργειας

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ μελέτησε τη φωτοσύνθεση στα πολύ πρώιμα στάδια της διαδικασίας, σε χρονική κλίμακα ενός εκατομμυριοστού του εκατομμυριοστού του δευτερολέπτου.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ