Το στοίχημα των νέων Huawei Mate 30 - Παντοδύναμη κάμερα, αλλά δεν διαθέτουν Google apps

Το στοίχημα των νέων Huawei Mate 30 - Παντοδύναμη κάμερα, αλλά δεν διαθέτουν Google apps Facebook Twitter
0

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Huawei λάνσαρε τα τελευταία του κινητά smartphone χωρίς να έχει προεγκατεστημένες τις «τυπικές» εφαρμογές που βρίσκει κανείς στις Android συσκευές.


Στα Mate 30 και Mate 30 Pro απουσιάζουν εφαρμογές μεταξύ των οποίων το YouTube, το Google Maps και Gmail. Ακόμα, δεν διαθέτουν το Google's Play Store, που είναι ο «κανονικός» τρόπος με τον οποίο οι χρήστες εκτός Κίνας μπορούν να εγκαταστήσουν προγράμματα και εφαρμογές στα τηλέφωνα με το λειτουργικό Android 10.


Η Huawei δίνοντας λύση σε αυτό, έχει προεγκαταστήσει νέες εναλλακτικές δικές της εφαρμογές. Εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας είπε στο BBC, ότι το Facebook, το Instagram και το WhatsApp θα είναι διαθέσιμα μέσω του αντίστοιχου Play Store της Huawei, που ονομάζεται Huawei App Gallery.


Πρόσθεσε επίσης ότι θα υπάρξει και τρόπος «παράλληλης εγκατάστασης» των εφαρμογών της Google στα κινητά τηλέφωνα και ότι το προσωπικό των καταστημάτων που θα πωλούν τα τηλέφωνα θα δείχνουν στους πελάτες πώς να το κάνουν, σημειώνοντας ωστόσο ότι ίσως και να μην «τρέχουν» τόσο ομαλά όπως συνήθως.

Το στοίχημα των νέων Huawei Mate 30 - Παντοδύναμη κάμερα, αλλά δεν διαθέτουν Google apps Facebook Twitter


Η αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν πολύ σύντομη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο Μόναχο. Ο επικεφαλής καταναλωτικών συσκευών της εταιρείας, Richard Yu, εξήγησε ότι «λόγω της αμερικανικής απαγόρευσης το συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν μπορεί να προ-εγκαταστήσει τις υπηρεσίες της Google (GMS)» και πρόσθεσε ότι «αυτό μας ώθησε να χρησιμοποιήσουμε τον πυρήνα των υπηρεσιών της Huawei (HMS)».


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εταιρεία είχε διαθέσει 1 δισ. δολάρια για να ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να κάνουν τις εφαρμογές τους συμβατές και είπε ότι περισσότερες από 45.000 εφαρμογές είχαν ήδη ενσωματώσει την τεχνολογία της εταιρείας, χωρίς να ωστόσο να κατονομάσει κάποια από αυτές.


«Τα χαρακτηριστικά είναι πολύ εντυπωσιακά και αναδεικνύουν τα δυνατά σημεία της Huawei» σχολίασε ο Bryan Ma από την εταιρεία έρευνας αγοράς IDC και πρόσθεσε ότι αυτό «δεν αρκεί να αντισταθμίσουμε την έλλειψη υπηρεσιών Google, πέρα από ελάχιστους [πελάτες] που θα έχουν την υπομονή για φορτώσουν παράλληλα εφαρμογές της αλλά και να ανέχονται τυχόν προβλήματα».

Το στοίχημα των νέων Huawei Mate 30 - Παντοδύναμη κάμερα, αλλά δεν διαθέτουν Google apps Facebook Twitter

Η Huawei έχει το δεύτερο όνομα στις πωλήσεις κινητών σε παγκόσμια κλίματα κατά το προηγούμενο έτος, μετά τη Samsung. Ο κ. Yu δήλωσε ότι η εταιρεία είχε βιώσει αύξηση της ζήτησης για smartphones κατά 26% την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, σε σύγκριση με τους ίδιους οκτώ μήνες το 2018. Δεν διευκρίνισε ωστόσο εάν ο αριθμός αυτός αναφέρεται σε πωλήσεις ή αποστολές.

Ωστόσο, αναλυτές λένε ότι οι πωλήσεις έχουν αρχίσει να πέφτουν στην Ευρώπη μετά την προσθήκη της Huawei από την Αμερική σε μια μαύρη λίστα που εμποδίζει πολλές εταιρείες να προσφέρουν στην εταιρεία την τελευταία τους τεχνολογία. Το ζήτημα βέβαια δεν θα επηρεάσει τις πωλήσεις στην Κίνα, όπου η εταιρεία έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της. Οι πελάτες εκεί δεν χρησιμοποιούν το Play Store και πολλές από τις υπηρεσίες της Google έχουν αποκλειστεί.


Η Huawei ελπίζει ότι μερικά από τα άλλα χαρακτηριστικά των νέων συσκευών θα ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να παραβλέπουν την ταλαιπωρία που θα αντιμετωπίσουν λόγω της αμερικανικής εμπορικής απαγόρευσης.

Το στοίχημα των νέων Huawei Mate 30 - Παντοδύναμη κάμερα, αλλά δεν διαθέτουν Google apps Facebook Twitter

Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά 


Οι νέες συσκευές κατηγοριοποιούνται ως τα πρώτα κινητά τηλέφωνα 5G της «δεύτερης γενιάς» στον κόσμο, υπόσχονται μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση – και συνεπώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από άλλα μοντέλα στην αγορά – καθώς και γρηγορότερες ταχύτητες στο Internet.

Το μεγαλύτερο μοντέλο Pro διαθέτει τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος του οι οποίες αποτελούνται από:

- μια φωτογραφική μηχανή «super-sensing» των 40 megapixel (MP) με αισθητήρα μεγαλύτερο από το κανονικό για ένα τηλέφωνο, η οποία είναι ιδανική για φωτογραφία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

- μια φωτογραφική μηχανή 8MP με οπτικό ζουμ 3x, που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να προσεγγίσουν ένα θέμα χωρίς να διακυβεύεται η ανάλυση

- μια «cine camera», 40MP, η οποία είναι αφιερωμένη στη χρήση βίντεο. Έχει αισθητήρα ευρύτερης αναλογίας ώστε να ταιριάζει με τα βίντεο σε widescreen φορμάτ. Η εταιρία ισχυρίζεται επίσης ότι ο αισθητήρας παρέχει την καλύτερη ευαισθησία για βίντεο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και το πιο αργό slow-motion εφέ που έχει μπει ποτέ σε κινητό με απόδοση 7.680 καρέ ανά δευτερόλεπτο

- μια 3D κάμερα ανίχνευσης βάθους, η οποία παρέχει δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εφαρμοστεί ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα «θολώματος» σε φωτογραφίες και βίντεο που κάνει το κεντρικό θέμα να ξεχωρίζει.

Το μικρότερο στάνταρντ μοντέλο διαθέτει την ίδια κάμερα «super-sensing», καθώς και μια ευρυγώνια 16MP, και ένα «τηλεφακό» 8MP για πορτρέτα.


Η Huawei έχει από καιρό επιλέξει να προωθεί την ανώτερη φωτογραφική τεχνολογία της στα κινητά της, ωστόσο οι αναλυτές θεωρούν ότι αυτή η φορά τα πράγματα θα είναι λίγο «δύσκολα» λόγω του αποκλεισμού των Google services

Με πληροφορίες από BBC 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Media / Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Σε μια εποχή που τα fake news εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στη δημόσια σφαίρα, μια νέα πλατφόρμα fact checking, η Check4Facts/Science, που λειτουργεί με τη στήριξη επτά επιστημονικών φορέων, βάζει στο μικροσκόπιο της έρευνας ειδήσεις και δηλώσεις πολιτικών προσώπων, προκειμένου να αποφανθεί για τον βαθμό ακρίβειας ή ανακρίβειας που εμπεριέχουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τech & Science / Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τα μεταβαλλόμενα επίπεδα το ορμονών επηρεάζουν τον όγκο και το μέγεθος διάφορων περιοχών του γυναικείου εγκεφάλου. Μπορούν, όμως, αυτές οι αλλαγές να επηρεάσουν τις σκέψεις και τις πράξεις;
NEWSROOM