Στην Ελλάδα η Sophia, το πιο διάσημο ρομπότ του κόσμου

Στην Ελλάδα η Sophia, το πιο διάσημο ρομπότ του κόσμου Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Το πιο διάσημο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο η Sophia, βρέθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Η Sophia φωτογραφήθηκε με θέα την Ακρόπολη ενώ η επίσκεψη του ρομπότ στην Ελλάδα έγινε στο πλαίσιο εμφάνισης σε εκδηλώσεις εταιρειών τεχνολογίας και πληροφορικής στην Ελλάδα και την Κύπρο. Από το βήμα της εκδήλωσης μάλιστα, ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο θα βρεθεί και πάλι στην Ελλάδα καθώς θα επισκεφτεί τη Ρόδο και τη Ναύπακτο.

Το ρομπότ μπορεί και μιλά άπταιστα 20 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ελληνικά ενώ μεταξύ άλλων θα λάβει μέρος στο πρώτο ελληνικό φεστιβάλ «The Greek Festival» που θα διεξαχθεί στη Ρόδο. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό φεστιβάλ που αναδεικνύει την ιστορία, τις παραδόσεις, τις γεύσεις και τα έθιμα του Δωδεκανήσου, με τη συμμετοχή πρεσβειών, ακαδημαϊκών, επιστημόνων, επιχειρηματιών και άλλων. 

Στις 8 Μαρτίου στο Rodos Palace θα παρουσιάσει την τελετή λήξης και το συνέδριο ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η Sophia, από τις 10 Μαρτίου θα παρευρεθεί στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπακτίας, στο Meet Sophia Conference, όπου θα έρθει σε επαφή με θρησκευτικούς εκπροσώπους από όλα τα θρησκεύματα και θα απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη και την ηθική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ