To Spotify συνυπογράφει επιστολή προς την ΕΕ κατά της Apple- Για «αθέμιτες» πρακτικές

To Spotify συνυπογράφει επιστολή προς την ΕΕ κατά της Apple- Για «αθέμιτες» πρακτικές Facebook Twitter
0

To Spotify συντάσσεται με άλλες εταιρείες πολυμέσων όπως η Deezer, και προτρέπει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα κατά της Apple για αντιανταγωνιστικές και αθέμιτες πρακτικές.

Σε κοινή επιστολή τους, με παραλήπτη την εκτελεστική αντιπρόεδρο της αντιμονοπωλιακής αρχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαργκερέτε Βεστάγκερ, οι εταιρείες ζητούν από την Επιτροπή να ενεργήσει γρήγορα για την ευημερία των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Το Spotify κατηγορεί εδώ και χρόνια την Apple για κατάχρηση της θέσης της στην αγορά, χρησιμοποιώντας τους κανόνες της στο App Store με τρόπο που καταπνίγει τον ανταγωνισμό.

Έχει υποβάλλει και στο παρελθόν αντιμονοπωλιακές καταγγελίες κατά της Apple σε διάφορες χώρες, υποστηρίζοντας ότι η χρέωση 30% που η Apple απαιτεί από τους προγραμματιστές να πληρώνουν στο App Store της, ανάγκασε το Spotify να «διογκώσει τεχνητά» τις τιμές του.

«Σας γράφουμε για να ζητήσουμε ταχεία και αποφασιστική δράση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των αντι-ανταγωνιστικών και αθέμιτων πρακτικών ορισμένων παγκόσμιων ψηφιακών εταιρειών, και ειδικότερα της Apple», αναφέρεται στην επιστολή, την οποία υπέγραψαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Spotify, Daniel Ek, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του iPhone «παρέχει στον εαυτό της κάθε πλεονέκτημα ενώ ταυτόχρονα καταπνίγει την καινοτομία και βλάπτει τους καταναλωτές».

Η Apple δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

Με πληροφορίες του Reuters

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνολογία πίσω από τα εμβόλια Covid φέρνει ελπίδες για θεραπεία του HIV

Τech & Science / Η τεχνολογία πίσω από τα εμβόλια Covid φέρνει ελπίδες για θεραπεία του HIV

Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι, χρησιμοποιώντας mRNA, κατάφεραν να «ξεγελάσουν» τον ιό ώστε να βγει από την κρυψώνα του – ένα κρίσιμο βήμα για την πλήρη εξάλειψή του από τον οργανισμό
LIFO NEWSROOM
Μία ιαπωνική εταιρεία θέλει να χτίσει πόλη στη Σελήνη μέχρι το 2040 - Αλλά πρώτα πρέπει να φτάσει

Τech & Science / Μία ιαπωνική εταιρεία θέλει να χτίσει πόλη στη Σελήνη μέχρι το 2040 - Αλλά πρώτα πρέπει να φτάσει

Η εταιρεία φιλοδοξεί να δημιουργήσει, μέσα στις επόμενες δεκαετίες, σεληνιακές υποδομές ικανές να υποστηρίξουν 1.000 κατοίκους και να υποδέχονται χιλιάδες επισκέπτες
LIFO NEWSROOM
Αλτσχάιμερ: Τι περιλαμβάνει η διατροφή MIND - Νέα έρευνα επιβεβαιώνει τα ωφέλη της

Τech & Science / Αλτσχάιμερ: Τι περιλαμβάνει η διατροφή MIND - Νέα έρευνα επιβεβαιώνει τα οφέλη της

Το Πανεπιστήμιο της Χαβάης και της Νότιας Καλιφόρνιας κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι όσοι ακολουθούν τη διατροφή MIND παρουσιάζουν μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης της νόσου
LIFO NEWSROOM