Σκωτσέζικη εταιρεία παράγει προϊόντα περιποίησης δέρματος από ουίσκι

Σκωτσέζικη εταιρεία παράγει προϊόντα περιποίησης δέρματος από ουίσκι Facebook Twitter
0

Μια εταιρεία φυσικής περιποίησης δέρματος χρησιμοποιεί αντιοξειδωτικά που προέρχονται από ουίσκι για την ανάπτυξη πολυτελών προϊόντων περιποίησης με την τεχνογνωσία ερευνητών της Σχολής Φαρμακευτικής και Επιστημών Ζωής του Πανεπιστημίου Robert Gordon στο Αμπερντίν της Σκωτίας.

Αυτή πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που ένα υποπροϊόν από ουίσκι χρησιμοποιείται «για τη διερεύνηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας στα κύτταρα», σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Robert Gordon στο Αμπερντίν της Σκωτίας, που επικαλείται η Jerusalem Post.

Η έρευνα κατέστη δυνατή χάρη στη συνεργασία μεταξύ της Interface, μιας εταιρείας που συνδέει επιχειρήσεις με τον ακαδημαϊκό χώρο, και της Rebecca Hastings, η οποία ίδρυσε τη ZAZA & CRUZ το 2013 στην πόλη Inverness.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, η ZAZA & CRUZ παρασκευάζει προϊόντα με φυσικά συστατικά που ενυδατώνουν το δέρμα, ενώ το προστατεύουν από την κυτταρική βλάβη και τις επιπτώσεις της γήρανσης.

Χρησιμοποιώντας δείγματα από το αποστακτήριο GlenWyvis στο Dingwall, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πολυφαινόλες και τα θρεπτικά συστατικά που εξάγονται από το ουίσκι μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή, να απαλύνουν την ερυθρότητα και να προστατεύσουν το δέρμα από τις βλάβες.

Η ιδέα της χρήσης παραγώγων του ουίσκι σε προϊόντα περιποίησης δέρματος προήλθε από μια ιαπωνική εταιρεία που απέδειξε τη δεκαετία του 1970 ότι η διαδικασία ζύμωσης της μαγιάς του σάκε είχε ευεργετικές επιδράσεις στο δέρμα.

«Η εμπειρία της ομάδας του RG με βοήθησε ως ιδιοκτήτρια επιχείρησης στον τομέα μου να αισθάνομαι σίγουρη για τα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να παράγουν οι έρευνές τους», δήλωσε η Rebecca Hastings, ιδιοκτήτρια και ιδρύτρια της ZAZA & CRUZ.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM