Προσωρινά τέλος τα θερμαινόμενα καθίσματα στα αυτοκίνητα της GM - Εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ

Προσωρινά τέλος τα θερμαινόμενα καθίσματα στα αυτοκίνητα της GM - Εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η General Motors χρειάστηκε να εγκαταλείψει προσωρινά τα θερμαινόμενα καθίσματα στα οχήματά της, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε τσιπ


Όμως, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι η μόνη. Η κίνηση αυτή ήταν ακόμη ένα δείγμα τού πώς αναγκάζονται να απαντήσουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στην κρίση τών χαμηλών αποθεμάτων, των υψηλών τιμών και των καθυστερήσεων στις παραγγελίες. 


Πολλά αυτοκίνητα μεγάλων βιομηχανιών σε ολόκληρο τον κόσμο παραμένουν ανολοκλήρωτα στα εργοστάσια, περιμένοντας τα τσιπ για την ολοκλήρωση της κατασκευής τους που θα τα θέσει προς πώληση. 

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το CNBC, η ζήτηση αυτοκινήτων είναι αυξημένη. Καθώς τα μικροτσίπ έχουν γίνει φθηνότερα στην παραγωγή τους, οι κατασκευάστριες εταιρείες κάνουν διευρυμένη χρήση τους για τον έλεγχο σχεδόν των πάντων σε ένα προϊόν τους. 

Η πρόσφατη παγκόσμια έλλειψη τσιπ οδήγησε σε κλείσιμο εργοστασίων παρασκευής πλειάδας προϊόντων, από αυτοκίνητα έως συσκευές υγειονομικής περίθαλψης. 

Στην αυτοκινητοβιομηχανία για παράδειγμα, η παραγωγή σε ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκε κατά ένα τρίτο το 2021. «Αυτό κατέστησε εμφανέστερη την ακραία παγκόσμια εξάρτηση της αξιακής αλυσίδας των ημιαγωγών από πολύ περιορισμένο αριθμό παραγόντων σε ένα πολύπλοκο γεωπολιτικό πλαίσιο. Ωστόσο, κατέδειξε επίσης τη σημασία των ημιαγωγών για ολόκληρη την ευρωπαϊκή βιομηχανία και κοινωνία», επισήμανε προ ημερών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 


Ο παγκόσμιος περιορισμός στα αποθέματά τους, όμως, έχει προκαλέσει λογής προβλήματα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάζονται να πουλούν τα προϊόντα τους χωρίς εξελιγμένα χαρακτηριστικά - όπως θερμαινόμενες θέσεις που είναι βασικό έως απαραίτητο για τα ψυχρότερα κλίματα. 


Υπήρξαν σκέψεις για προσπάθεια ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής ημιαγωγών, ωστόσο, κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά χρονοβόρο και κοστοβόρο. 

Προσώρας, πάντως, κι ενώ δεν υπάρχει ορατή λύση στον ορίζοντα για τη σημαντική αυτή παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ, η GM έχει καταφύγει σε μια προσωρινή λύση, δίνοντας στους αγοραστές της την επιλογή μετασκευής του αγορασμένου οχήματός τους όταν θα υπάρχουν τα απαραίτητα εξαρτήματα.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναίκες έλεγαν πως ο εμβολιασμός κατά της Covid επηρέασε την περίοδο. Νέα έρευνα δείχνει τις δικαιώνει

Τech & Science / Γυναίκες έλεγαν πως ο εμβολιασμός κατά της Covid επηρέασε την περίοδο. Νέα έρευνα τις δικαιώνει

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού μπορεί να αλλάξει το χρόνο που θα έρθει η περίοδος, σύμφωνα με έρευνα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επίδραση ήταν προσωρινή.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ