Προσγειώθηκε η κάψουλα με τα τρία μέλη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (video)

Προσγειώθηκε η κάψουλα με τα τρία μέλη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (video) Facebook Twitter
0

H διαστημική καψούλα που μεταφέρει πίσω στη γη, τρία μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, προσγειώθηκε στο Καζακστάν, σύμφωνα με την τηλεόραση της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

 

H κάψουλα του Soyuz ολοκλήρωσε την τροχιά της και εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης νωρίτερα το Σάββατο, ενώ προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο.

Η προσγείωση έγινε πάνω στο στόχο σε ένα απομακρυσμένο σημείο με θαμνότοπους στη στέπα του Καζακστάν. Όταν το τριμελές πλήρωμα εξήλθε της κάψουλας ανέλαβαν την παρακολούθηση του γιατροί και νοσηλευτές.

Ο Βρετανός αστροναύτης Tim Peake δήλωσε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με την Guardian, ότι το ταξίδι "ήταν απίστευτο, μια πραγματική βόλτα. Η καλύτερη διαδρομή που που έχω κάνει ποτέ”.

"Ηταν φανταστική, από την αρχή μέχρι το τέλος ... Νιώθω πραγματικά εκπληκτικά, μόνο οι μυρωδιές της γης είναι τόσο ισχυρές, είναι υπέροχο να είναι πίσω ... ο φρέσκος αέρας. Ανυπομονώ να δω την οικογένεια τώρα", πρόσθεσε επίσης ο 44χρονος, ευχόμενος να δεί μια δροσερή βροχή, γιατί όπως είπε, μέσα στην κάψουλα ήταν πολύ έντονη η ζέστη και τα πράγματα γινόταν χειρότερα από τη στολή.

Για αργότερα “θα επιθυμούσα μια πίτσα, ίσως και μια κρύα μπύρα”, τόνισε.

Οι αστροναύτες Col Tim Kopra, Youri Malenchenko, και Tim Peake έμειναν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 186 ημέρες.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Τech & Science / 8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού τύπου μεταμόσχευση
NEWSROOM
Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Τech & Science / Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και θεωρητικός φυσικός σχολιάζει τις ανακοινώσεις της NASA για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και υποστηρίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να προετοιμαστούμε για τη μετοίκηση της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ