Παγκόσμιο πρωτάθλημα Fortnite: 30 εκατ. δολάρια για τους νικητές του τελικού

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Fortnite: 30 εκατ. δολάρια για τους νικητές του τελικού Facebook Twitter
0

Μετά από δέκα εβδομάδες gaming, με πάνω από 40 εκατομμύρια συμμετέχοντες, ο τελικός του Fortnite World Cup θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη

Στον τελικό θα πάρουν μέρος 100 gamers, πολλοί από αυτούς ηλικίας 12 ως 18 ετών, και κάποιοι από αυτούς θα μοιραστούν το ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο στην ιστορία των διαδικτυακών παιχνιδιών.

Με πάνω από 250 εκατομμύρια παίκτες, το Fortnite: Battle Royale έχει γίνει ένα από τα πλέον διάσημα παιχνίδια από το 2017 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα σηματοδοτεί την είσοδο του παιχνιδιού στον προσοδοφόρο κόσμο των επαγγελματικών τουρνουά, όπου τα έσοδα ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια φέτος εξαιτίας της έκρηξης στις χορηγείς, τη διαφήμιση και τα δικαιώματα αναμετάδοσης. 

Παράλληλα με τον τελικό, η Epic Games έχει διοργανώσει ένα τριήμερο φεστιβάλ, στο οποίο χιλιάδες οπαδοί του παιχνιδιού αναμένεται να πάρουν μέρος. To Σάββατο θα διεξαχθεί ο τελικός των ζευγαριών, όπου θα αναμετρηθούν 50 ομάδες, ενώ την Κυριακή ο τελικός των μεμονωμένων παικτών όπου 100 gamers θα αναμετρηθούν μεταξύ τους. Οι νικητές των τελικών θα λάβουν 3 εκατ. δολάρια ο καθένας.

Οι διαγωνιζόμενοι προέρχονται από όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχουν γυναίκες ανάμεσα στους φιναλίστ, ενώ η ηλικία της πλειοψηφίας των διαγωνιζομένων δεν ξεπερνά τα 20 έτη. Υπάρχουν πολλές επαγγελματικές ομάδες, όπως η Faze, η Envy και η NRG, που παρέχουν μάνατζερς και προπονητικές υποδομές στους καλύτερους παίκτες. 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστήμονες «χάκαραν» τη φωτοσύνθεση ανοίγοντας νέους δρόμους για την παραγωγή ενέργειας

Τech & Science / Επιστήμονες «χάκαραν» τη φωτοσύνθεση ανοίγοντας νέους δρόμους για την παραγωγή ενέργειας

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ μελέτησε τη φωτοσύνθεση στα πολύ πρώιμα στάδια της διαδικασίας, σε χρονική κλίμακα ενός εκατομμυριοστού του εκατομμυριοστού του δευτερολέπτου.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ