Οι πρώτοι που με νόμο απαγορεύουν τα αδύναμα και προκαθορισμένα passwords

Οι πρώτοι που με νόμο απαγορεύουν τα αδύναμα και προκαθορισμένα passwords Facebook Twitter
0

Οι προκαθορισμένοι κωδικοί πρόσβασης όπως «admin» και «password» θα είναι παράνομοι για τις εταιρείες ηλεκτρονικών στην Καλιφόρνια από το 2020.

Η πολιτεία έχει περάσει έναν νόμο που θέτει υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας για τις συνδεδεμένες με το δίκτυο συσκευές που κατασκευάζονται ή πωλούνται στην περιοχή.

Ο νέος νόμος απαιτεί ότι κάθε gadget θα έχει έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης όταν κατασκευάζεται.

Προηγουμένως, οι εύχρηστοι κωδικοί πρόσβασης βοήθησαν ώστε ορισμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο να εξαπλωθούν ταχύτερα και να προκαλέσουν περισσότερη ζημιά.

Ο νόμος απαιτεί από τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών να εξοπλίζουν τα προϊόντα τους με «εύλογα» χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Αυτό σημαίνει έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης ή μια διαδικασία εκκίνησης που αναγκάζει τους χρήστες να δημιουργούν τον δικό τους κώδικα όταν χρησιμοποιούν το gadget για πρώτη φορά.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει επίσης στους πελάτες που υφίστανται βλάβη, όταν μια εταιρεία αγνοεί τον νόμο, να διεκδικήσουν αποζημίωση.

Πολλές πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις έχουν επωφεληθεί από τους προεπιλεγμένους και «εύκολους» κωδικούς πρόσβασης στις συσκευές που βρίσκονται σε εκατομμύρια σπίτια και γραφεία.

Στα τέλη του 2016, Twitter, Spotify και Reddit συγκαταλέγονταν στους ιστότοπους που δέχτηκαν επίθεση η οποία εκμεταλλεύτηκε τους εύκολους κωδικούς πρόσβασης σε πολλά gadgets, συμπεριλαμβανομένων των webcams και άλλων αποκαλούμενων smart home hardware.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ