LIVE!

Οι Έλληνες πληρώνουν αδρά για τα νέα iPhone - Ρεκόρ μέσα σε λίγες ώρες

Οι Έλληνες πληρώνουν αδρά για τα νέα iPhone - Ρεκόρ μέσα σε λίγες ώρες Facebook Twitter
3

Νέο ρεκόρ πωλήσεων iPhone Xs σημειώθηκε στην Ελλάδα, παρά τις υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με τα περσινά μοντέλα.

Από την περασμένη Παρασκευή έχουν ήδη κρατηθεί σχεδόν 10.000 iPhone Xs και Xs Max ενώ μόνο στις προπαραγγελίες της πρώτης μέρας, οι Έλληνες κατέβαλαν περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ για να μπουν στην λίστα εκείνων που θα παραλάβουν πρώτοι τη νέα «ναυαρχίδα» τηλεφώνων της Apple. 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», το 65% ενδιαφέρεται για το μεγαλύτερο iPhone Xs Max ενώ περίπου ένας στους 3 διαλέγει το μικρότερο iPhone Xs, στις διαστάσεις του περσινού iPhone X.

Στελέχη επιχειρήσεων λιανικής εκτιμούν πως από πέρυσι υπάρχει αύξηση 30% στην ζήτηση του «τελευταίου μοντέλου».  

Η αξία της συσκευής που διατίθεται στην ελληνική αγορά κυμαίνεται από 1.300 έως 1.600 ευρώ, ανάλογα με την εσωτερική μνήμη που ξεκινά από τα 64Gb και φτάνει έως τα 512Gb. 

Μέχρι και την Κυριακή, Έλληνες καταναλωτές έχουν προκαταβάλει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ για να παραλάβουν, από αυτήν την Παρασκευή ένα από τα νέα μοντέλα. 

Με την προπαραγγελία των συσκευών δεσμεύεται ολόκληρο το ποσό. Στο 99% των περιπτώσεων η κράτηση έγινε μέσω πιστωτικής κάρτας. 

Η πρώτη παραλαβή θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας. Για όσους έχουν προπληρώσει τα χρήματα για μία συσκευή αλλά δεν τους καλύπτει η διαθεσιμότητα προβλέπεται επιστροφή των χρημάτων σε περίπτωση που δεν θέλουν να περιμένουν το επόμενο φορτίο. 

Τech & Science
3

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ben Affleck ίδρυσε αθόρυβα εταιρεία ΑΙ για σκηνοθέτες και μόλις την αγόρασε το Netflix

Τech & Science / Ο Ben Affleck ίδρυσε αθόρυβα εταιρεία ΑΙ για σκηνοθέτες και μόλις την αγόρασε το Netflix

Το Netflix αγόρασε την εταιρεία ΑΙ που είχε ιδρύσει ο Μπεν Άφλεκ για σκηνοθέτες, φέρνοντας την τεχνητή νοημοσύνη από τη θεωρία κατευθείαν στο εσωτερικό της κινηματογραφικής παραγωγής.
THE LIFO TEAM
ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ ANTHROPIC

Τech & Science / Anthropic και Πεντάγωνο ξανά σε διαπραγματεύσεις για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης από τον στρατό

Προ ολίγων ημερών η εταιρεία ήλθε σε ρήξη με την κυβέρνηση Τραμπ - Απαίτησε διαβεβαιώσεις ότι τα AI μοντέλα της δεν θα χρησιμοποιηθούν για «μαζική επιτήρηση Αμερικανών πολιτών» ή «ανάπτυξη αυτόνομων οπλικών συστημάτων»
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Τech & Science / Anthropic: Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic έχει αναθέσει σε φιλόσοφο τη διαμόρφωση του ηθικού πλαισίου του chatbot Claude, δημιουργώντας ένα εσωτερικό «σύνταγμα» 30.000 λέξεων που καθοδηγεί τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα απαντά σε σύνθετα ηθικά ζητήματα.
THE LIFO TEAM
OPENAI ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΗΠΑ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Τech & Science / OpenAI τροποποιεί τη συμφωνία με το Πεντάγωνο μετά τις αντιδράσεις – «Έμοιαζε ευκαιριακή και πρόχειρη», λέει ο Σαμ Άλτμαν

Περίπου 900 εργαζόμενοι των OpenAI και Google κάλεσαν, μέσω ανοιχτής επιστολής, τις διοικήσεις των εταιρειών να απορρίψουν οποιαδήποτε συνεργασία που θα οδηγούσε σε μαζική παρακολούθηση ή σε αυτόνομα οπλικά συστήματα χωρίς ανθρώπινο έλεγχο
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια