Νέο ρεκόρ πωλήσεων iPhone Xs σημειώθηκε στην Ελλάδα, παρά τις υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με τα περσινά μοντέλα.

 

Από την περασμένη Παρασκευή έχουν ήδη κρατηθεί σχεδόν 10.000 iPhone Xs και Xs Max ενώ μόνο στις προπαραγγελίες της πρώτης μέρας, οι Έλληνες κατέβαλαν περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ για να μπουν στην λίστα εκείνων που θα παραλάβουν πρώτοι τη νέα «ναυαρχίδα» τηλεφώνων της Apple. 

 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», το 65% ενδιαφέρεται για το μεγαλύτερο iPhone Xs Max ενώ περίπου ένας στους 3 διαλέγει το μικρότερο iPhone Xs, στις διαστάσεις του περσινού iPhone X.

 

Στελέχη επιχειρήσεων λιανικής εκτιμούν πως από πέρυσι υπάρχει αύξηση 30% στην ζήτηση του «τελευταίου μοντέλου».  

 

 

Η αξία της συσκευής που διατίθεται στην ελληνική αγορά κυμαίνεται από 1.300 έως 1.600 ευρώ, ανάλογα με την εσωτερική μνήμη που ξεκινά από τα 64Gb και φτάνει έως τα 512Gb. 

 

Μέχρι και την Κυριακή, Έλληνες καταναλωτές έχουν προκαταβάλει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ για να παραλάβουν, από αυτήν την Παρασκευή ένα από τα νέα μοντέλα. 

 

Με την προπαραγγελία των συσκευών δεσμεύεται ολόκληρο το ποσό. Στο 99% των περιπτώσεων η κράτηση έγινε μέσω πιστωτικής κάρτας. 

 

Η πρώτη παραλαβή θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας. Για όσους έχουν προπληρώσει τα χρήματα για μία συσκευή αλλά δεν τους καλύπτει η διαθεσιμότητα προβλέπεται επιστροφή των χρημάτων σε περίπτωση που δεν θέλουν να περιμένουν το επόμενο φορτίο. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr