Ο Ζούκερμπεργκ παίζει Jenga στο Metaverse με γάντι που επιτρέπει την «αίσθηση» εικονικών αντικειμένων

Ο Ζάκερμπεργκ παίζει Jenga στο Metaverse με γάντι που επιτρέπει την «αίσθηση» εικονικών αντικειμένων Facebook Twitter
Πηγή: Facebook.
0

Φαίνεται πως το Metaverse είναι πολύ πιο κοντά απ' ότι νομίζαμε καθώς ο CEO του Facebook, πλέον Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέβασε πρόσφατα στον λογαριασμό του τη δική του εμπειρία από την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας παίζοντας παιχνίδια και κάνοντας χειραψίες.

Ο Ζούκερμπεργκ στο εν λόγω βίντεο φορώντας ακουστικά, ειδικά γυαλιά τύπου VR και ένα απτιτκό γάντι μπαίνει στον κόσμο του Metaverse. Επιχειρεί να κάνει διάφορα πράγματα με το χέρι του, όπως να ρίξει ζάρια, να παίξει Jenga και σκάκι και να κάνει χειραψία.

«Η ομάδα του Reality Labs της Meta δουλεύει πάνω στα απτικά γάντια για να δημιουργήσει μία ρεαλιστική αίσθηση αφής στο metaverse. Μία μέρα, θα μπορείτε να νιώθετε την υφή και την πίεση όταν αγγίζετε ψηφιακά αντικείμενα», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στη λεζάντα του βίντεο.

Η εταιρεία δουλεύει πάνω στα γάντια αυτά εδώ και επτά χρόνια και ενώ ξεκίνησε το συγκεκριμένο project σαν «moonshot», δηλαδή κάτι που έχει μικρές πιθανότητες να οδηγήσει σε ένα εμπορικό προϊόν, εντούτοις θεωρεί ότι είναι όλο και πιο εφικτό, όσο προχωρά η καινοτομία και η έρευνα.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω γάντια προσομοιώνουν αισθήσεις όπως πίεση, υφή και δόνηση για να αναδημιουργήσουν την αίσθηση των αντικειμένων στην εικονική πραγματικότητα.

Με πληροφορίες από Business Insider

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινέζοι φοιτητές επινόησαν «αόρατο μανδύα» που αποφεύγει τις κάμερες ασφαλείας και κοστίζει μόνο 70 δολάρια

Τech & Science / Κινέζοι φοιτητές έφτιαξαν «μανδύα» που τους κάνει «αόρατους» στις κάμερες ασφαλείας και κοστίζει 70 δολάρια

Ο εξοπλισμός του μανδύα επιτρέπει στον χρήστη να φαίνεται αλλά να μην ανιχνεύεται ως άνθρωπος - με επιπτώσεις στην τεχνολογία κατά των drones και στο πεδίο της μάχης
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ