Ο Ζούκερμπεργκ παίζει Jenga στο Metaverse με γάντι που επιτρέπει την «αίσθηση» εικονικών αντικειμένων

Ο Ζάκερμπεργκ παίζει Jenga στο Metaverse με γάντι που επιτρέπει την «αίσθηση» εικονικών αντικειμένων Facebook Twitter
Πηγή: Facebook.
0

Φαίνεται πως το Metaverse είναι πολύ πιο κοντά απ' ότι νομίζαμε καθώς ο CEO του Facebook, πλέον Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέβασε πρόσφατα στον λογαριασμό του τη δική του εμπειρία από την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας παίζοντας παιχνίδια και κάνοντας χειραψίες.

Ο Ζούκερμπεργκ στο εν λόγω βίντεο φορώντας ακουστικά, ειδικά γυαλιά τύπου VR και ένα απτιτκό γάντι μπαίνει στον κόσμο του Metaverse. Επιχειρεί να κάνει διάφορα πράγματα με το χέρι του, όπως να ρίξει ζάρια, να παίξει Jenga και σκάκι και να κάνει χειραψία.

«Η ομάδα του Reality Labs της Meta δουλεύει πάνω στα απτικά γάντια για να δημιουργήσει μία ρεαλιστική αίσθηση αφής στο metaverse. Μία μέρα, θα μπορείτε να νιώθετε την υφή και την πίεση όταν αγγίζετε ψηφιακά αντικείμενα», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στη λεζάντα του βίντεο.

Η εταιρεία δουλεύει πάνω στα γάντια αυτά εδώ και επτά χρόνια και ενώ ξεκίνησε το συγκεκριμένο project σαν «moonshot», δηλαδή κάτι που έχει μικρές πιθανότητες να οδηγήσει σε ένα εμπορικό προϊόν, εντούτοις θεωρεί ότι είναι όλο και πιο εφικτό, όσο προχωρά η καινοτομία και η έρευνα.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω γάντια προσομοιώνουν αισθήσεις όπως πίεση, υφή και δόνηση για να αναδημιουργήσουν την αίσθηση των αντικειμένων στην εικονική πραγματικότητα.

Με πληροφορίες από Business Insider

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM