ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με στελέχη της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με στελέχη της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να συναντηθεί με στελέχη της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών ως μέρος της δημόσιας απάντησής του στη βία των όπλων.

Η θεωρία πως τα βίαια video games ωθούν στη βία στην πραγματική ζωή έχει έρθει στην επικαιρότητα αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως καμία έρευνα να υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό. Η πιο πρόσφατη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του York δε βρήκε κανένα στοιχείο που να συνδέει τα βίαια video games και την βίαιη συμπεριφορά. Το 2015 η American Psychological βρήκε κάποια σύνδεση μεταξύ των βίαιων παιχνιδιών και της επιθετικής συμπεριφοράς, αλλά δεν μπόρεσε να παρέχει στοιχεία για εγκληματική βία.

O Αμερικανός πρόεδρος, όμως, έχει άλλη άποψη. Παράλληλα με το σχέδιό του να οπλίσει τους δασκάλους, ο Τραμπ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι τα βίαια βιντεοπαιχνίδια μπορεί να λειτουργούν ως βασική αιτία των πυροβολισμών στα σχολεία.

«Τα βιντεοπαιχνίδια, οι ταινίες, και τόσα πράγματα στο Διαδίκτυο είναι τόσο βίαια», δήλωσε πρόσφατα ο Τραμπ σε μια συνέλευση συναδέλφων και εμπειρογνωμόνων την προηγούμενη Τετάρτη, μετά το θλιβερό γεγονός στο σχολείο της Φλόριντα. «Είναι απίστευτα αυτά που βλέπω», είπε. «Έχω κι εγώ ένα νεαρό, που μερικές φορές κοιτάζω αυτά που παρακολουθεί και λέω "Πώς είναι δυνατόν να τα βλέπεις αυτά;" Και αυτά είναι που τα παιδιά παρακολουθούν.»

 

Παραβλέποντας ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο Τrump, ως πατέρας, το επιτρέπει, συνέχισε για να προτείνει ότι είναι απαραίτητα νέα συστήματα βαθμολόγησης των παιχνιδιών, όπως και άλλες ενέργειες.

Οι απόψεις κάποιων γερουσιαστών ή ακόμα και του ίδιου του προέδρου των ΗΠΑ είναι γνωστές αφού ο Τραμπ έχει φτάσει και στο σημείο να προτείνει δημοσίως την απαγόρευση των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών. Τώρα επανέρχεται στο θέμα, αφού όπως μαθαίνουμε από την επίσημη ενημέρωση του Λευκού Οίκου δια στόματος Sarah Saunders, ο πρόεδρος σύντομα θα συναντηθεί με «στελέχη της video game βιομηχανίας για να συζητήσουν πώς μπορούν να προστατεύσουν τα σχολεία της χώρας». Αναμένουμε, λοιπόν, τα νεώτερα. 

  

Τech & Science
1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άνθρωποι που «σπάνε» την τεχνητή νοημοσύνη για να τη σώσουν

Τech & Science / «Βλέπω ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει η ανθρωπότητα»: Οι άνθρωποι που «σπάνε» την Τεχνητή Νοημοσύνη για να μας σώσουν

Οι AI jailbreakers προσπαθούν να ξεγελάσουν μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT και το Claude, ώστε να αποκαλύψουν αδυναμίες στους κανόνες ασφαλείας τους. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει σε περισσότερα συστήματα, η δουλειά τους γίνεται όλο και πιο κρίσιμη, αλλά και ψυχικά φορτισμένη..
THE LIFO TEAM
Η δίκη του αιώνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Έλον Μασκ στο εδώλιο κατά της OpenAI

Τech & Science / Η δίκη του αιώνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Έλον Μασκ στο εδώλιο κατά της OpenAI

Η δίκη του Έλον Μασκ κατά του Σαμ Άλτμαν, του OpenAI και της Microsoft ξεκίνησε στην Καλιφόρνια, με τον ιδρυτή της Tesla να υποστηρίζει ότι το OpenAI πρόδωσε την αρχική μη κερδοσκοπική αποστολή του. Η πλευρά του OpenAI απαντά ότι ο Μασκ δεν υπερασπίζεται μια αποστολή, αλλά επιτίθεται σε έναν ανταγωνιστή που δεν κατάφερε να ελέγξει.
THE LIFO TEAM
PFAS ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ

Τech & Science / Η πρώιμη έκθεση των παιδιών στα «παντοτινά χημικά» συνδέεται με κίνδυνο εμφάνισης λευχαιμίας

Tα «παντοτινά χημικά» βρίσκονται μεταξύ άλλων σε πόσιμο νερό, δοχεία τροφίμων και ποτών, αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη και υφάσματα ανθεκτικά στους λεκέδες
THE LIFO TEAM
Η Canva ζήτησε συγγνώμη επειδή AI εργαλείο της άλλαζε τη λέξη «Palestine» σε «Ukraine»

Τech & Science / Η Canva ζήτησε συγγνώμη επειδή AI εργαλείο της άλλαζε τη λέξη «Palestine» σε «Ukraine»

Το Magic Layers, νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Canva, φέρεται να αντικαθιστούσε τη λέξη «Palestine» με «Ukraine» σε σχέδια χρηστών. Η εταιρεία είπε ότι διόρθωσε το πρόβλημα και προσθέτει νέους ελέγχους για να μην επαναληφθεί.
THE LIFO TEAM
ΔΕΠΥ ΠΑΙΔΙΑ

Τech & Science / ΔΕΠΥ: Εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση στα παιδιά

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορούσε να εντοπίζει με ακρίβεια πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, γεγονός που θα μπορούσε να επιτρέψει στα παιδιά να λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη πολύ νωρίτερα
THE LIFO TEAM
Η Τέιλορ Σουίφτ θέλει να κατοχυρώσει τη φωνή της πριν την αντιγράψει η τεχνητή νοημοσύνη

Τech & Science / Η Τέιλορ Σουίφτ θέλει να κατοχυρώσει τη φωνή της πριν την αντιγράψει η τεχνητή νοημοσύνη

Η Τέιλορ Σουίφτ κατέθεσε αιτήσεις για την κατοχύρωση δύο ηχητικών αποσπασμάτων της φωνής της και μίας φωτογραφίας της από τη σκηνή, σε μια κίνηση που συνδέεται με την ανησυχία για AI deepfakes, ψεύτικες διαφημίσεις και μη εξουσιοδοτημένες χρήσεις της εικόνας της.
THE LIFO TEAM
Οι influencers αντικαθιστούν τον εαυτό τους με AI κλώνους

Τech & Science / Οι influencers αντικαθιστούν τον εαυτό τους με AI κλώνους

Από τον Κάμπι Λέιμ μέχρι τον Άντι Κόεν, τα AI «ψηφιακά δίδυμα» δημιουργών και celebrities γίνονται το νέο προϊόν για brands, πλατφόρμες και talent agencies. Η υπόσχεση είναι λιγότερο burnout και περισσότερες εμπορικές ευκαιρίες. Ο κίνδυνος, όμως, είναι πολύ μεγαλύτερος: οι creators να χάσουν τον έλεγχο της ίδιας τους της εικόνας.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ναι τα video games δημιουργουν τα mass shootings...όλος ο πλανητης παιζει, mass shooting κυρίως μονο στις ΗΠΑ...και το σκακι δημιουργει επιθετικες συμπεριφορες ενεκα το πρωτο πολεμικο παιχνιδι.Τα video games κανουν τους παιχτες βιαιους, σεξιστες, ρατσιστες και όλα τα κακα της μοιρας μας...ακομα περιμενουμε τα εκατομυρια σατανιστες που μας υποσχεθηκαν απο την heavy metal. Δεν φταίνε οι 3d κοινωνίες αλλα οι μουσικες και τα παιχνίδια...