Ο φετινός Απρίλιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός στα μετεωρολογικά χρονικά

Ο φετινός Απρίλιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός στα μετεωρολογικά χρονικά Facebook Twitter
SOOC
0

  Ο Απρίλιος του 2017 υπήρξε ο δεύτερος θερμότερος Απρίλιος στη Γη, από το 1880 που άρχισε η διεθνής μετεωρολογική καταγραφή, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA. Ο προηγούμενος μήνας ήταν κατά 0,88 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστός από τη μέση θερμοκρασία Απριλίου, κατά την περίοδο αναφοράς 1951-1980.

Ο πιο ζεστός Απρίλιος μέχρι σήμερα ήταν αυτός του 2016, ο οποίος ήταν κατά 1,06 βαθμούς θερμότερος από τη μέση θερμοκρασία Απριλίου την περίοδο 1951-1980. Ο φετινός Απρίλιος υπήρξε κατά 0,18 βαθμούς Κελσίου πιο δροσερός από τον περυσινό Απρίλιο.

Οι εκτιμήσεις της NASA για την παγκόσμια μέση θερμοκρασία βασίζονται σε στοιχεία από περίπου 6.300 μετεωρολογικούς σταθμούς ανά τον κόσμο, καθώς επίσης από όργανα σε πλοία και στην επιφάνεια της θάλασσας.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ