«Το μυστικό των πεφταστεριών» στο Ευγενίδειο Πλανητάριο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Το μυστικό των πεφταστεριών» στο Ευγενίδειο Πλανητάριο (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
0

Μία νέα ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση με τίτλο: «Lucia: Το μυστικό των πεφταστεριών» παρουσιάζει στο κοινό το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018.

Η παράσταση για παιδιά άνω των πέντε ετών αποτελεί την συνέχεια της ψηφιακής παράστασης «Polaris. Tο διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας» που προβλήθηκε την προηγούμενη περίοδο στο Πλανητάριο.

«Το μυστικό των πεφταστεριών» στο Ευγενίδειο Πλανητάριο (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter

Σε ποιον αρέσει να πετάει πέτρες από το Διάστημα;

Ο Τζέιμς Χειμέριος, ο ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ο φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Διάστημα πάνω στο Polaris, το αυτοσχέδιο διαστημόπλοιό τους.

Χτυπημένοι από έναν μετεωρίτη, θα προσγειωθούν απότομα στους πρόποδες μίας Προκολομβιανής πυραμίδας και θα συναντήσουν την Λουτσία, ένα κολιμπρί που λατρεύει τα βράχια. Αναρωτιούνται για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες και γι' αυτό ταξιδεύουν ως το φεγγάρι κι από εκεί έως την ζώνη των αστεροειδών, ώσπου τελικά καταλήγουν στον πυρήνα ενός κομήτη!

Με οδηγό τους την υπόθεση, την παρατήρηση και την ανάλυση, βρίσκουν τις απαντήσεις που αναζητούν και επιστρέφουν με ασφάλεια στην Γη!

Η πρεμιέρα

Η πρεμιέρα της νέας παράστασης: «Lucia: Το μυστικό των πεφταστεριών» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018.

Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρες 18:30 και 19:30) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου.

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σεξιστικός» ο αλγόριθμος του Facebook που προβάλλει θέσεις εργασίας, σύμφωνα με πόρισμα της γαλλικής Αρχής Ισότητας

Τech & Science / «Σεξιστικός» ο αλγόριθμος του Facebook που προβάλλει θέσεις εργασίας, σύμφωνα με πόρισμα της γαλλικής Αρχής Ισότητας

Σε δοκιμές, εννέα στους δέκα χρήστες που είδαν αγγελίες για θέσεις μηχανικών ήταν άνδρες, ενώ το ίδιο ποσοστό των χρηστών που είδαν αγγελίες για νηπιαγωγούς ήταν γυναίκες
LIFO NEWSROOM
Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Τech & Science / Πόσο κοντά βρισκόμαστε σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Σύμφωνα με το βιβλίο «Nuclear Age», ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από ποτέ, με την παρουσία τουλάχιστον εννέα πυρηνικών δυνάμεων και την έλλειψη αποτελεσματικού διεθνούς πλαισίου για τον περιορισμό της απειλής.
LIFO NEWSROOM