Μυστική συνάντηση ισχυρών της τεχνολογίας και πολιτικών με θέμα την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ

Μυστική συνάντηση ισχυρών της τεχνολογίας και πολιτικών με θέμα την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
2

Σύμφωνα με το Business Insider, το οποίο επικαλείται αποκλειστικό δημοσίευμα της Huffington Post, ορισμένοι από τους ισχυρότερους άνδρες της τεχνολογίας, παρευρέθησαν σε μυστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό νησί στην πολιτεία της Τζόρτζια, παρουσία γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και Αμερικανών επιχειρηματιών και κροίσων. 

Κεντρικό θέμα της συζήτησης του ετήσιου Συνεδρίου "American Enterprise Institute's World Forum" το οποίο παρακολούθησαν οι Tim Cook της Apple, Elon Musk της Tesla, και ο συν-ιδρυτής της Google, Larry Page ήταν η ξέφρενη πορεία του Ντόναλντ Τραμπ προς το χρίσμα για την προεδρία των Ρεπουμπλικάνων και τους τρόπους με τους οποίους θα ανακοπεί.

Αν και το συνέδριο γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, απουσία εκπροσώπων του τύπου, ο πολιτικός αναλυτής Bill Kristol ανέφερε στην Huffington Post, ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναλύθηκε το "φαινόμενο Τραμπ" και οι λόγοι που τον οδήγησαν τόσο κοντά στο χρίσμα, ενώ εκφράστηκε η δυσαρέσκεια των εκπροσώπων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την μέχρι τώρα πορεία του. Παρόλα αυτά σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Business Insider, έρευνες καταδεικνύουν ότι η αμερικανική κοινή γνώμη δεν προβάλλει στον Τραμπ "προεδρικό" προφίλ. 

Οι πηγές της Huffington Post, αναφέρουν ότι ανάμεσα στις συζητήσεις έγινε και εκτενής αναφορά στην υπόθεση της κρυπτογράφησης των iPhone στα πλαίσια της οποίας, γερουσιαστής του Αρκάνσας επιτέθηκε λεκτικά στον CEO της Apple με βαριές εκφράσεις, γεγονός που έκανε τους παρευρισκόμενους να "αισθανθούν αμηχανία".

 

Αν και δεν επιβεβαιώθηκε ποιοι ακριβώς παρίσταντο στο μυστικό συνέδριο, τα δημόσια αρχεία των πτήσεων που επικαλείται το The Verge, δείχνουν ένα 'σμήνος' από ιδιωτικά τζετ, τα οποία έκαναν αλέ ρετουρ το ταξίδι μεταξύ του Σαν Χοσέ και του ιδιωτικού νησιού της Πολιτείας της Τζόρτζια μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Media / Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Σε μια εποχή που τα fake news εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στη δημόσια σφαίρα, μια νέα πλατφόρμα fact checking, η Check4Facts/Science, που λειτουργεί με τη στήριξη επτά επιστημονικών φορέων, βάζει στο μικροσκόπιο της έρευνας ειδήσεις και δηλώσεις πολιτικών προσώπων, προκειμένου να αποφανθεί για τον βαθμό ακρίβειας ή ανακρίβειας που εμπεριέχουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τech & Science / Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τα μεταβαλλόμενα επίπεδα το ορμονών επηρεάζουν τον όγκο και το μέγεθος διάφορων περιοχών του γυναικείου εγκεφάλου. Μπορούν, όμως, αυτές οι αλλαγές να επηρεάσουν τις σκέψεις και τις πράξεις;
NEWSROOM