Μπουρλά - Pfizer: «Ο κορωνοϊός θα γίνει σαν ένα είδος γρίπης» - Ρεαλιστική η επιστροφή στην κανονικότητα το φθινόπωρο

Μπουρλά: Ρεαλιστική η επιστροφή στην κανονικότητα το φθινόπωρο - «Ο κορωνοϊός θα γίνει σαν ένα είδος γρίπης» Facebook Twitter
EPA
0

Ρεαλιστική θεωρεί την επιστροφή στη φυσιολογική ζωή στα τέλη του φθινοπώρου, ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer.

«Αυτό αποδείχθηκε από την εμπειρία του Ισραήλ, όπου μεγάλα τμήματα του πληθυσμού έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Biontech / Pfizer», είπε σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» (η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό της φύλλο) και σε τρεις ακόμη ευρωπαϊκές εφημερίδες - την ιταλική «La Stampa», τη γαλλική «Les Echos» και την ισπανική «El Mundo».

«Ο κορωνοϊός θα γίνει σαν ένα είδος γρίπης. Θα εμβολιαστούμε και θα ζήσουμε όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά. Το εμβόλιο των εταιρειών Biontech-Pfizer είναι 97% αποτελεσματικό και βοηθά επίσης στην καταπολέμηση των ιδιαίτερα μεταδοτικών γνωστών παραλλαγών του ιού Sars-Cov-2 που οδηγούν σε σοβαρές ασθένειες. Εάν υπάρξουν νέες μεταλλάξεις, αυτές θα μπορούσαν να καταπολεμηθούν γρήγορα με περαιτέρω εξελίξεις του εμβολίου mRNA», τόνισε ο Μπουρλά.

«Αυτή η τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, επιτρέπει την κατά πολύ ταχύτερη ανάπτυξη εμβολίων σε σχέση με το παρελθόν: Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πολύ γρήγορα οποιαδήποτε παραλλαγή του ιού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Pfizer.

«Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, οι δύο εταιρείες (Biontech και Pfizer) θα παραδώσουν 250 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τετραπλάσιες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο», υποσχέθηκε ο Μπουρλά. «Σε λίγους μήνες, ο αριθμός των δόσεων δεν θα είναι πλέον πρόβλημα, Θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων», αναμένει ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 των Pfizer και BioNTech, που σήμερα είναι ένα από τα πιο ακριβά μεταξύ αυτών που πωλούνται, δεν είναι πιο δαπανηρό από ένα γεύμα και θα διατεθεί χωρίς οικονομικό κέρδος σε φτωχές χώρες, ειδικά στην Αφρική. «Στην Ευρώπη, το εμβόλιο κοστίζει όσο ένα γεύμα, αντιθέτως στην Αφρική το εμβόλιο πωλείται στο κόστος του προκειμένου να αποφευχθούν οικονομικά εμπόδια στον εκτεταμένο εμβολιασμό του πληθυσμού», πρόσθεσε.

«Τα εμβόλια έχουν ανεκτίμητη τιμή. Σώζουν ανθρώπινες ζωές, επιτρέπουν να ανοίξουν ξανά οι οικονομίες, αλλά εμείς τα πουλάμε στην τιμή ενός γεύματος", επέμεινε.
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Τech & Science / Πόσο κοντά βρισκόμαστε σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Σύμφωνα με το βιβλίο «Nuclear Age», ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από ποτέ, με την παρουσία τουλάχιστον εννέα πυρηνικών δυνάμεων και την έλλειψη αποτελεσματικού διεθνούς πλαισίου για τον περιορισμό της απειλής.
LIFO NEWSROOM
Η Ε.Ε. αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Τech & Science / Η ΕΕ αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Η υπόθεση ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν τεχνικοί έλεγχοι αποκάλυψαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ξεπερνούσε το όριο SAR, δηλαδή τον δείκτη που υπολογίζει πόση ακτινοβολία απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Τech & Science / Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Η υπνική άπνοια, κατά την οποία η αναπνοή του ατόμου διακόπτεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν προκαλεί απλώς υπερβολική υπνηλία, αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Τech & Science / Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Η εταιρεία αναφέρει ότι «ορισμένοι χρήστες του Microsoft 365 ενδέχεται να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις ή δυσκολίες σύνδεσης», ενώ οι μηχανικοί της εργάζονται για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Τech & Science / Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του 1950 από κατοίκους που, δίχως να το γνωρίζουν, χρησιμοποίησαν πέτρες από τα ερείπια της αρχαίας πόλης Τακίνα στο Πολυδώριο Πισιδίας
LIFO NEWSROOM