ΜΙΤ: Έρχεται το Wi-Fi που καταργεί τη χρήση passwords

ΜΙΤ: Έρχεται το Wi-Fi που καταργεί τη χρήση passwords Facebook Twitter
0

Ομάδα επιστημόνων του τμήματος πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης του MIT (CSAIL) με επικεφαλής την καθηγήτρια Dina Katabi, παρουσίασαν μελέτη τους που δείχνει προς ένα μέλλον όπου το Wi-Fi θα είναι πολύ πιο ασφαλές από το σημερινό, χωρίς να απαιτείται η χρήση passwords.

Το σύστημα των επιστημόνων του διάσημου Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασσαχουσέτης, φέρει την ονομασία Chronos, και μπορεί να εντοπίσει στο χώρο με πολύ μεγάλη ακρίβεια όλες τις συσκευές που επιτρέπεται να συνδεθούν σε αυτό.

Το εντυπωσιακό επίτευγμα λειτουργεί με τη χρήση ενόςμ μόνο access point και υπολογίζοντας τον χρόνο με τον οποίο ταξιδεύει το σήμα από το router προς τις συσκευές, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μέρος του φάσματος συχνοτήτων, επιτυγχάνοντας να εντοπίσει τις επιτρεπόμενες συσκευές -αλλά και την ακριβή θέση του χρήστη τους- με 20 φορές μεγαλύτερη ακρίβεια από την παρούσα τεχνολογία. 

Όπως αναφέρει το mashable η τεχνολογία αυτή θα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου κάποιος προσπαθεί να κλέψει σήμα από ένα οικιακό ή ιδιωτικό Wi-Fi, αλλά και σε περιπτώσεις όπως χειρισμού drones όπου το σήμα χρειάζεται να λειτουργεί ανεμπόδιστα σε μια δεδομένη, ελεγχόμενη εμβέλεια, αποτρέποντας επαφή με ανθρώπους ή αντικείμενα. Παρόλα αυτά το εν λόγω σύστημα παρουσιάζει αρκετές τρύπες, ιδίως όσον αφορά την ιδιωτικότητα των χρηστών, ιδίως σε δημόσια δίκτυα. 

Δείτε πώς λειτουργεί το σύστημα Chronos του MIT, στο παρακάτω βίντεο:

 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM