Μετάλλαξη Όμικρον: Γιατρός εκτιμά πως ένα νέο «ασυνήθιστο» σύμπτωμα ίσως σχετίζεται με τα μάτια

Μετάλλαξη Όμικρον: Ίσως βρέθηκε νέο ασυνήθιστο σύμπτωμα που σχετίζεται με τα μάτια Facebook Twitter
Πηγή: Pixabay.
0

Καθώς η μετάλλαξη Όμικρον έχει μετατραπεί σε κυρίαρχη παραλλαγή του κορωνοϊού σε πολλές περιοχές, διάφορα ασυνήθιστα συμπτώματα καταγράφονται σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη φορά, μια γιατρός διατείνεται ότι η εν λόγω μετάλλαξη μπορεί να επηρεάσει τα μάτια. 

Τα κλασικά τρία συμπτώματα του κορωνοϊού είναι ο πυρετός, ο βήχας και η απώλεια ή αλλαγή στην αίσθηση της όσφρησης ή της γεύσης. Οι νέες μεταλλάξεις ωστόσο, έχουν φέρει και άλλα συμπτώματα στο προσκήνιο. Οι μελέτες για τη μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζονται πάνω στο θέμα αυτό με τη γενική ιατρό, Νίνα Άσλαμ να εκτιμά ότι η επιπεφυκίτιδα θα μπορούσε να ανήκει σε ένα από τα νέα συμπτώματα. 

Η επιπεφυκίτιδα ή ροζ μάτι είναι η φλεγμονή του επιπεφυκότα είναι η λεπτή μεμβράνη που καλύπτει το εσωτερικό των βλεφάρων.

«Μια προκαταρκτική μελέτη -που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους- δείχνει ότι η παραλλαγή Όμικρον διαθέτει μεγαλύτερη σε σύγκριση με τη Βήτα ή τη Δέλτα ικανότητα πρόσδεσης στους υποδοχείς ACE-2, πράγμα που σημαίνει ότι η επιπεφυκίτιδα μπορεί να είναι σύμπτωμα της Όμικρον», δήλωσε η Άσλαμ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το αμερικανικό CDC και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν αναφέρουν την επιπεφυκίτιδα ως σύμπτωμα της Όμικρον η οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή του ιού.  

Υπενθυμίζεται ότι τα συνηθέστερα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον, που ανέφεραν ασθενείς στη μελέτη Zoe Covid στη Βρετανία, περιλαμβάνουν: πονόλαιμο, βραχνάδα, καταρροή, φτάρνισμα, ήπια μυαλγία και κόπωση. 

Με πληροφορίες από Mirror

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ