Mεγάλη επίθεση από χάκερς δέχονται τρεις ελληνικές τράπεζες

Mεγάλη επίθεση από χάκερς δέχονται τρεις ελληνικές τράπεζες Facebook Twitter
3

Συντονισμένες και μαζικές κυβερνοεπιθέσεις δέχονται τρεις ελληνικές συστημικές τράπεζες από χάκερς που προσπαθούν να «ρίξουν» τα online συστήματα των ιδρυμάτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την ΤτΕ ζητήθηκαν λίτρα σε bitcoin και η επίθεση κράτησε περίπου για 45 λεπτά.


Την όλη υπόθεση διερευνά, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ειδική Επιτροπή της ΕΥΠ σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Καθημερινή, οι χάκερς αυτοαποκαλούνται Armada Collective ζητούν λύτρα σε bitcoin από τις εγχώριες τράπεζες προκειμένου να μην προκαλέσουν ζημιά στα ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών.

H ομάδα που πραγματοποιεί τις επιθέσεις έχει δώσει προθεσμία που εκπνέει σήμερα ενώ για την αντιμετώπιση της επίθεσης η ΕΥΠ, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι τράπεζες και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν συστήσει μια ειδική ομάδα αντιμετώπισης. Επικεφαλής της ειδικής ομάδας για την αντιμετώπισης της κυβερνοεπίθεσης είναι ο κ. Γιώργος Πάσχας, στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι Armada Collective είχαν προκαλέσει την προηγούμενη Πέμπτη την ολιγόπλεπτη διακοπή του internet banking τριών τραπεζών, ως προειδοποιητικό χτύπημα. Οι χάκερ ζήτησαν λύτρα απειλώντας ότι αν οι απαιτήσεις τους δεν ικανοποιηθούν μέχρι σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, θα επαναλάβουν την επίθεσή τους στα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών.

Η συγκεκριμένη ομάδα φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο να έχει πρόσφατα εξαπολύσει κυβερνοεπιθέσεις με συνοδεία απειλών και σε τέσσερις τράπεζες στην Ταϊλάνδη, αλλά και στην ελβετική υπηρεσία κρυπτογράφησης emails ProtonMail. Oι Ιnternational Business Times αναφέρουν μάλιστα πως η ελβετικές αρχές είχαν κάνει και σχετική ανακοίνωση προς εταιρείες που δραστηριοποιούνται ψηφιακά για να προστατευθούν από την ανώνυμη ομάδα.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντικαταθλιπτικά: Ποια φάρμακα επηρεάζουν περισσότερο βάρος, πίεση και παλμούς

Τech & Science / Αντικαταθλιπτικά: Ποια φάρμακα επηρεάζουν περισσότερο βάρος, πίεση και παλμούς

Για πρώτη φορά, οι παρενέργειες των διαφορετικών αντικαταθλιπτικών φαρμάκων ταξινομούνται και συγκρίνονται μεταξύ τους, αποκαλύπτοντας τεράστιες διαφορές από σκεύασμα σε σκεύασμα
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Γυναίκα έπαιξε κλαρινέτο κατά τη διάρκεια χειρουργείου για τη νόσο Πάρκινσον

Τech & Science / Βρετανία: Γυναίκα έπαιξε κλαρινέτο κατά τη διάρκεια χειρουργείου για τη νόσο Πάρκινσον - Τα αποτελέσματα

Η 65χρονη ασθενής υποβλήθηκε σε βαθιά εγκεφαλική διέγερση (DBS) για να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα του Πάρκινσον, όπως βραδυκινησία και μυϊκή ακαμψία
LIFO NEWSROOM
Η κλιματική κρίση είναι εδώ: Εντοπίστηκαν για πρώτη φορά κουνούπια στην Ισλανδία

Τech & Science / Η κλιματική κρίση είναι εδώ: Εντοπίστηκαν για πρώτη φορά κουνούπια στην Ισλανδία

Ανακαλύφθηκαν σε μία από τις ελάχιστες περιοχές του κόσμου όπου μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν κουνούπια - Η Ισλανδία θερμαίνεται με ρυθμό τέσσερις φορές ταχύτερο σε σύγκριση με τον υπόλοιπο βόρειο ημισφαίριο
LIFO NEWSROOM
ΟΓΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΛΑΙΜΟΣ ΕΝΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τech & Science / Η «έξυπνη ένεση» που μπορεί να συρρικνώσει τους όγκους κεφαλής και τραχήλου μέσα σε έξι εβδομάδες

Τι δείχνει κλινική δοκιμή για το φάρμακο τριπλής δράσης, την αμιβανταμάμπη, που θα μπορούσε να χορηγηθεί ως ένεση για να βοηθήσει στη θεραπεία υποτροπιάζοντων ή μεταστατικών καρκίνων
LIFO NEWSROOM
Εγκληματολόγος του Cambridge εξηγεί πώς οι άνδρες κακοποιητές χρησιμοποιούν την αγάπη ως όπλο ελέγχου

Τech & Science / Εγκληματολόγος του Cambridge εξηγεί πώς οι άνδρες κακοποιητές χρησιμοποιούν την αγάπη ως όπλο ελέγχου

Πριν εμφανιστεί το πρώτο σημάδι βίας, έχει ήδη στηθεί η ψυχολογική «παγίδα» - Η έρευνα που δείχνει την «προετοιμασία» των κακοποιητών για να δημιουργήσουν «δεσμούς τραύματος»
LIFO NEWSROOM