LIVR: Ένα κοινωνικό δίκτυο για... γερά ποτήρια

LIVR: Ένα κοινωνικό δίκτυο για... γερά ποτήρια Facebook Twitter
5

UPDATE: Τελικά όπως αποδείχθηκε από πληθώρα ιστοτόπων, η δήθεν εφαρμογή LIVR, ήταν fake.

Χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν πρόκειται για κάποια καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά της κατάχρησης αλκοόλ ή πραγματικό προϊόν, ένα νέο κοινωνικό δίκτυο με μορφή application, μας συστήνεται σήμερα μέσω των μεγαλύτερων τεχνολογικών site, που υπόσχεται να φέρει σε επαφή μόνο μεθυσμένους χρήστες.

Πρόκειται για την εφαρμογή με το περιπαικτικό όνομα LIVR (λογοπαίγνιο με τη λέξη συκώτι) που θα λειτουργεί σε συνδυασμό με μια συσκευή που θα προσαρμόζεται στο smartphone, η οποία θα μετρά το ποσοστό αλκοόλ στο σώμα του χρήστη.

Αφού φυσήξει -όπως σε ένα κανονικό αλκοτέστ- ο χρήστης, για να του επιτραπεί η είσοδος στην εφαρμογή, θα πρέπει να έχει ήδη κατεβάσει μερικά ποτήρια αλκοόλ, ενώ όσο πιο μεθυσμένος είναι, τόσο περισσότερες παροχές, θα μπορεί να 'ξεκλειδώσει'. Ανάμεσα σε αυτές είναι ένας χάρτης με τους μεθυσμένους χρήστες που βρίσκονται σε μια ακτίνα μερικών χιλιομέτρων γύρω από το χρήστη, καθώς και το πόσο μεθυσμένοι είναι.

Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης το τυχαίο chat με άλλον χρήστη του LIVR για μεθυσμένο κουβεντολόι, καθώς και το διαμοιρασμό σουρωμένων φωτογραφιών και βίντεο. Εάν όμως βρεθείτε την άλλη μέρα με ένα σωρό προσβλητικές εικόνες από μια "ποτισμένη" βραδιά, η εφαρμογή παρέχει το κουμπί "Blackout", που σβήνει από τη μνήμη κάθε πειστήριο, τηρώντας την υπόσχεση των δημιουργών "Ό,τι συμβαίνει στο LIVR, μένει στο LIVR".

Σύμφωνα με το Engadget, η εφαρμογή - εάν πρόκειται για αληθινό app και όχι για κάποια εκστρατεία κατά της κατάχρησης αλκοόλ - θα είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS και Android, κάποια στιγμή την ερχόμενη Άνοιξη.

Δείτε το video παρουσίασης του app:

[via]

Τech & Science
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
ωραία ιδέα είναι, θέλω να πω, θα γούσταρα να υπάρχει κάτι που να μ' επιβραβεύει όταν πίνω πολύ. απ' την άλλη σκέφτομαι ότι όταν πίνω, το τελευταίο πράμα που θέλω είναι κουβέντες με άσχετους (τώρα δε που βρίσκομαι σε σχέση, ακόμα και με ωραίες γυναίκες).