LIVR: Ένα κοινωνικό δίκτυο για... γερά ποτήρια

LIVR: Ένα κοινωνικό δίκτυο για... γερά ποτήρια Facebook Twitter
5

UPDATE: Τελικά όπως αποδείχθηκε από πληθώρα ιστοτόπων, η δήθεν εφαρμογή LIVR, ήταν fake.

Χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν πρόκειται για κάποια καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά της κατάχρησης αλκοόλ ή πραγματικό προϊόν, ένα νέο κοινωνικό δίκτυο με μορφή application, μας συστήνεται σήμερα μέσω των μεγαλύτερων τεχνολογικών site, που υπόσχεται να φέρει σε επαφή μόνο μεθυσμένους χρήστες.

Πρόκειται για την εφαρμογή με το περιπαικτικό όνομα LIVR (λογοπαίγνιο με τη λέξη συκώτι) που θα λειτουργεί σε συνδυασμό με μια συσκευή που θα προσαρμόζεται στο smartphone, η οποία θα μετρά το ποσοστό αλκοόλ στο σώμα του χρήστη.

Αφού φυσήξει -όπως σε ένα κανονικό αλκοτέστ- ο χρήστης, για να του επιτραπεί η είσοδος στην εφαρμογή, θα πρέπει να έχει ήδη κατεβάσει μερικά ποτήρια αλκοόλ, ενώ όσο πιο μεθυσμένος είναι, τόσο περισσότερες παροχές, θα μπορεί να 'ξεκλειδώσει'. Ανάμεσα σε αυτές είναι ένας χάρτης με τους μεθυσμένους χρήστες που βρίσκονται σε μια ακτίνα μερικών χιλιομέτρων γύρω από το χρήστη, καθώς και το πόσο μεθυσμένοι είναι.

Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης το τυχαίο chat με άλλον χρήστη του LIVR για μεθυσμένο κουβεντολόι, καθώς και το διαμοιρασμό σουρωμένων φωτογραφιών και βίντεο. Εάν όμως βρεθείτε την άλλη μέρα με ένα σωρό προσβλητικές εικόνες από μια "ποτισμένη" βραδιά, η εφαρμογή παρέχει το κουμπί "Blackout", που σβήνει από τη μνήμη κάθε πειστήριο, τηρώντας την υπόσχεση των δημιουργών "Ό,τι συμβαίνει στο LIVR, μένει στο LIVR".

Σύμφωνα με το Engadget, η εφαρμογή - εάν πρόκειται για αληθινό app και όχι για κάποια εκστρατεία κατά της κατάχρησης αλκοόλ - θα είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS και Android, κάποια στιγμή την ερχόμενη Άνοιξη.

Δείτε το video παρουσίασης του app:

[via]

Τech & Science
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
ωραία ιδέα είναι, θέλω να πω, θα γούσταρα να υπάρχει κάτι που να μ' επιβραβεύει όταν πίνω πολύ. απ' την άλλη σκέφτομαι ότι όταν πίνω, το τελευταίο πράμα που θέλω είναι κουβέντες με άσχετους (τώρα δε που βρίσκομαι σε σχέση, ακόμα και με ωραίες γυναίκες).