Κενό ασφαλείας στην εφαρμογή WhatsApp απειλεί εκατομμύρια υπολογιστές

Κενό ασφαλείας στην εφαρμογή WhatsApp απειλεί εκατομμύρια υπολογιστές Facebook Twitter
0

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp -ιδιοκτησίας Facebook- πανηγύριζε το ορόσημο των 900 εκατομμυρίων χρηστών, θέτοντας σοβαρές βάσεις για το 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Όμως, πρόσφατο δημοσίευμα του BBC, έρχεται να 'χαλάσει' τη γιορτινή ατμόσφαιρα, αφού με βάση τα ευρήματα της εταιρείας Check Point που ειδικεύεται σε θέματα online ασφάλειας, ένα bug στον κώδικα του WhatsApp, στην έκδοσή του για υπολογιστές, απειλεί την ασφάλεια των προσωπικών στοιχείων τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων χρηστών του.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ειδοποίησαν ήδη από τα τέλη Αυγούστου το αρμόδιο τμήμα του Whats App, το οποίο έσπευσε να εκδόσει ένα διορθωτικό update που κλέινει κάθε κενό ασφαλείας το οποίο επέτρεπε σε χάκερς να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές, και να υποκλέψουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μέσω ransomeware.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bryan Johnson

Υγεία & Σώμα / «Ζήστε, χωρίς να γεράσετε»: Ο γιατρός των εκατομμυριούχων που «παγώνει» τον χρόνο αποκαλύπτει τις μεθόδους του

Τα τρία επίπεδα μιας ζωής που για την ώρα μπορούν να πληρώσουν λίγοι, αλλά σε μερικά χρόνια θα είναι διαθέσιμα σε όλους.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ