Κενό ασφαλείας στην εφαρμογή WhatsApp απειλεί εκατομμύρια υπολογιστές

Κενό ασφαλείας στην εφαρμογή WhatsApp απειλεί εκατομμύρια υπολογιστές Facebook Twitter
0

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp -ιδιοκτησίας Facebook- πανηγύριζε το ορόσημο των 900 εκατομμυρίων χρηστών, θέτοντας σοβαρές βάσεις για το 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Όμως, πρόσφατο δημοσίευμα του BBC, έρχεται να 'χαλάσει' τη γιορτινή ατμόσφαιρα, αφού με βάση τα ευρήματα της εταιρείας Check Point που ειδικεύεται σε θέματα online ασφάλειας, ένα bug στον κώδικα του WhatsApp, στην έκδοσή του για υπολογιστές, απειλεί την ασφάλεια των προσωπικών στοιχείων τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων χρηστών του.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ειδοποίησαν ήδη από τα τέλη Αυγούστου το αρμόδιο τμήμα του Whats App, το οποίο έσπευσε να εκδόσει ένα διορθωτικό update που κλέινει κάθε κενό ασφαλείας το οποίο επέτρεπε σε χάκερς να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές, και να υποκλέψουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μέσω ransomeware.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόριντα μηνύει την OpenAI και τον Σαμ Άλτμαν για τους κινδύνους του ChatGPT σε παιδιά

Τech & Science / Η Φλόριντα μηνύει την OpenAI και τον Σαμ Άλτμαν για τους κινδύνους του ChatGPT σε παιδιά

Η πρώτη αγωγή αμερικανικής πολιτείας κατά της OpenAI κατηγορεί την εταιρεία ότι προώθησε το ChatGPT ως ασφαλές εργαλείο, ενώ αγνόησε προειδοποιήσεις για κινδύνους που σχετίζονται με παιδιά, αυτοτραυματισμό, βία και συλλογή δεδομένων ανηλίκων
THE LIFO TEAM
ΠΤΗΝΑ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑ

Τech & Science / Ο αυνανισμός στα πτηνά «είναι φυσιολογικός και δεν πρέπει να τιμωρείται», σύμφωνα με επιστήμονες

Νέα μελέτη δείχνει ότι η συμπεριφορά είναι πιο συχνή στα άγρια πτηνά απ’ ό,τι σε όσα τελούν υπό αιχμαλωσία, ανατρέποντας παλιές αντιλήψεις για το στρες και την ευζωία των ζώων
THE LIFO TEAM