ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΗΠΑ: Μεγάλοι πάροχοι ίντερνετ δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν να πουλήσουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους

ΗΠΑ: Μεγάλοι πάροχοι ίντερνετ δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν να πουλήσουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους Facebook Twitter
1

Σημαντικοί πάροχοι ίντερνετ στις ΗΠΑ, όπως οι Comcast Corp, Verizon Communications Inc και AT&T Inc ξεκαθάρισαν την Παρασκευή πως δεν σκοπεύουν να πoυλήσουν τα προσωπικά δεδομένα του ιστορικού περιήγησης των πελατών τους σε τρίτους χωρίς να λαμβάνουν πρώτα άδεια, λίγες ημέρες μετά την ανάκληση από το Κογκρέσο ενός νομοσχεδίου που είχε ψηφιστεί επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Διαδικτύου.

Αν και οι συγκεκριμένοι πάροχοι είχαν ταχθεί υπέρ της κατάργησης του παλαιού νόμου, υποστηρίζοντας ότι οι ISP υπόκεινται σε αυστηρότερους νόμους προστασίας της ιδιωτικής ζωής σε σχέση με εταιρείες όπως η Google και το Facebook, διευκρίνισαν μέσω ανακοινώσεων πως δεν σκοπεύουν να πουλήσουν προσωπικές πληροφορίες των χρηστών.

«Δεν πουλούμε τα προσωπικά δεδομένα και το ιστορικό αναζήτησης των χρηστών μας. Δεν το κάναμε πριν το νέο νομοσχέδιο και δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε ούτε τώρα», σχολίασε ο Gerard Lewis, επικεφαλής ασφαλείας της Comcast. Επιπλέον ανέφερε πως η εταιρία βρίσκεται επίσης σε διαδικασία αναθεώρησης των πολιτικών προστασίας προσωπικών δεδομένων για να εξασφαλίσει πως «οι προσωπικές πληροφορίες των χρηστών δεν θα πωληθούν σε τρίτους».

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της Verizon διευκρίνισε επίσης πως δεν πουλά προσωπικά δεδομένα των χρηστών και δεν σκοπεύει να το αλλάξει αυτό μελλοντικά. 

Η AT&T, σε ανακοίνωσή της, έσπευσε επίσης να ξεκαθαρίσει πως «δεν θα πουλήσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες σε κανέναν, για κανέναν λόγο. Τελεία», σημειώνοντας πως δεν προτίθεται να αλλάξει τις πολιτικές προστασίας της ούτε μετά την υπογραφή του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η κατάργηση των κανονισμών αυτών προστασίας της προσωπικής ζωής έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στις ΗΠΑ και οργή στους κύκλους των υποστηρικτών των διαδικτυακών δικαιωμάτων, με κάποιες οργανώσεις να ανησυχούν για τη ανεξέλεγκτη διάδοση προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται πως η Γερουσία και στη συνέχεια η Βουλή των Αντιπροσώπων, στις οποίες την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, ψήφισαν υπέρ της ανάκλησης των κανονισμών που είχε εγκρίνει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών τον Οκτώβριο και οι οποίοι δεν είχαν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή. Βάσει των κανονισμών αυτών οι πάροχοι ίντερνετ θα έπρεπε να λαμβάνουν την έγκριση των πελατών τους προτού χρησιμοποιήσουν την ακριβή τοποθεσία τους, πληροφορίες για την οικονομική τους κατάσταση, την κατάσταση της υγείας τους, πληροφορίες για τα παιδιά τους, τον θρησκευτικό τους και σεξουαλικό τους προσανατολισμό, ή ακόμη και το ιστορικό των αναζητήσεών τους στο Διαδίκτυο για εμπορικούς και διαφημιστικούς σκοπούς.

Με πληροφορίες από Reuters

Τech & Science
1

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CLAUDE ANTHROPIC ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Τech & Science / Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποίησε το Claude στην επίθεση κατά του Ιράν, παρά την απαγόρευση Τραμπ

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το στρατιωτικό επιτελείο των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το Claude για ανάλυση πληροφοριών, αλλά και για την επιλογή στόχων και την προσομοίωση επιχειρήσεων στο πεδίο μάχης
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ

Τech & Science / Εξέταση αίματος μπορεί να εκτιμήσει τον κίνδυνο θανάτου σε ηλικιωμένους

Ένα απλό αιματολογικό τεστ μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να εντοπίσουν ποιοι ηλικιωμένοι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να ζήσουν μόνο για λίγα ακόμη χρόνια, καθώς μικρά μόρια RNA στο αίμα φαίνεται να προβλέπουν με ακρίβεια τη διάρκεια ζωής τους
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ HARVARD ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

Τech & Science / Γιατρός του Harvard εξηγεί τον «κανόνα 5+5+5» για να επιλέγουμε τα πιο υγιεινά δημητριακά

«Δεν είναι σε καμία περίπτωση η πρώτη μου επιλογή για πρωινό, όμως πολλοί τα προτιμούν όταν βιάζονται», λέει η Δρ. Trisha Pasricha περπατώντας στον διάδρομο ενός σούπερ μάρκετ
THE LIFO TEAM
MILKY WAY ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ

Τech & Science / Νέα φωτογραφία του Γαλαξία μάς βοηθά να κατανοήσουμε την καταγωγή των αστεριών

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εικόνα που έχει ληφθεί ποτέ από το δίκτυο των 66 κεραιών ALMA στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, το οποίο διαχειρίζονται από κοινού το Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια