Instagram και Facebook «κήρυξαν πόλεμο» σε αναρτήσεις με προϊόντα αδυνατίσματος και αισθητική χειρουργική

Instagram και Facebook «κήρυξαν πόλεμο» σε αναρτήσεις με προϊόντα αδυνατίσματος και αισθητική χειρουργική Facebook Twitter
Αυστηρά μέτρα για τα ποστ με «θαυματουργό» αδυνάτισμα και τις διαφημίσεις για αισθητική χειρουργική λαμβάνει το Facebook και το Instagram
0

Το Instagram και το Facebook ανακοίνωσαν αυστηρότερα μέτρα για αναρτήσεις που σχετίζονται με προϊόντα απώλειας βάρους και αισθητική χειρουργική.

Ορισμένες αναρτήσεις θα αποκρύπτονται από χρήστες ηλικίας κάτω των 18 ετών ενώ άλλες, που προωθούν ως «θαυματουργά» κάποια προϊόντα απώλειας βάρους, θα αφαιρεθούν εντελώς από την πλατφόρμα. Η απόφαση για δράση από το Instagram έρχεται ενώ υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα προϊόντα αυτά στους νέους.

Οι μη ρεαλιστικές διαφημίσεις που κάνουν λόγο για αδυνάτισμα εξπρές και θαυματουργά προϊόντα θα μειωθούν και οι νέοι θα έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην προβολή ποστ που σχετίζονται με τη δίαιτα και την αισθητική χειρουργική. Οι αλλαγές θα ισχύουν και για το Facebook, το οποίο είναι ιδιοκτήτης του Instagram.

Η Emma Collins, διευθύντρια της δημόσιας πολιτικής της Instagram, δήλωσε: «Θέλουμε το Instagram να είναι ένα θετικό μέρος για όλους όσους το χρησιμοποιούν και αυτή η πολιτική αποτελεί μέρος της δουλειάς μας για τη μείωση της πίεσης που οι άνθρωποι μπορεί να νιώσουν μερικές φορές ως αποτέλεσμα των social media». «Έχουν ζητηθεί συμβουλές από εμπειρογνώμονες στον τομέα της πολιτικής social media, πρόσθεσε.

H κίνηση έρχεται ενώ υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την επίδραση που έχει η βιομηχανία καλλυντικών και διατροφής στους ανθρώπους μέσω της προώθησης μη ρεαλιστικών στόχων. Τον Φεβρουάριο, ο ιατρικός διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Αγγλίας, Stephen Powis, ζήτησε την απαγόρευση διαφημίσεων με διασημότητες που προωθούν βοηθήματα απώλειας βάρους, και δήλωσε ότι τα προϊόντα είχαν βλαπτική επίδραση στη σωματική και ψυχική υγεία των νέων.

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια Jameela Jamil, είπε ότι η κίνηση ήταν μια «τεράστια νίκη» στον αγώνα κατά της της βιομηχανίας που προωθεί δίαιτες και προϊόντα αποτοξίνωσης.

Η Jamil, η οποία ίδρυσε το κίνημα I Weigh ως αντίδραση κατά του περιεχομένου που προωθεί προϊόντα απώλειας βάρους και τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής, χαιρέτισε τις αλλαγές. «Το Facebook και το Instagram που παίρνουν θέση για την προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας των ανθρώπων στο διαδίκτυο στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα στον κόσμο», ανέφερε κάνοντας λόγο για επικίνδυνα προϊόντα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM