Το Instagram ανακοίνωσε την απόκρυψη των like σε δοκιμή στις ΗΠΑ

Το Instagram ανακοίνωσε την απόκρυψη των like σε δοκιμή στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Πολλοί σύντομα οι χρήστες του Instagram στις ΗΠΑ δεν θα μπορούν να βλέπουν πλέον τα like στις αναρτήσεις τους, καθώς η πλατφόρμα αποφάσισε να δοκιμάσει τη νέα μέθοδο που εδώ και καιρός συζητείται.

Εδώ και μήνες η εταιρία δοκιμάζει απόκρυψη του αριθμού των like σε χώρες όπως Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Ιταλία και Βραζιλία. Χτες ο CEO Adam Mosseri ανακοίνωσε πως κάποιοι Αμερικανοί χρήστες θα αρχίσουν πλέον να βιώνουν το ίδιο, βλέποντας από την επόμενη εβδομάδα τα like τους να εξαφανίζονται από κοινή θέα. 


Το Instagram δεν είναι η μοναδική εταιρία που προσπαθεί να μην είναι πια δημόσιες οι μετρήσεις του engagement. Το Facebook (στο οποίο ανήκει το Instagram), το YouTube και το Twitter έχουν επίσης πειραματιστεί με την απόκρυψη του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού από τις πλατφόρμες τους.

Ερευνητές των social media έχουν διαπιστώσει πως όταν οι χρήστες δημοσιεύουν περιεχόμενο ανάλογα με το τι φέρνει μεγαλύτερο engagement (ή αντιδράσεις), αυτό καθιστά τις υγιείς, χαρούμενες συζητήσεις σχεδόν αδύνατες. 

Η απόκρυψη του αριθμού των like είναι το τελευταίο βήμα στον στόχο του Instagram να γίνει η ασφαλέστερη πλατφόρμα του πλανήτη, εισάγοντας ταυτόχρονα αλγορίθμους και φίλτρα που θα αφαιρούν προσβλητικά ή διχαστικά σχόλια ή φωτογραφίες. 

Ωστόσο η κίνηση δεν έχει ενθουσιάσει ιδιαίτερα τους χρήστες, που μεταξύ άλλων παραπόνων, σημειώνουν πως με την απόκρυψη των μετρήσεων του engagement, θα είναι δύσκολο να καταλάβεις σε ποιον follower ο αριθμός like είναι έγκυρος.

Να σημειωθεί πως ο χρήστης θα συνεχίσει να βλέπει αναλυτικά τα like του, απλώς αυτά δεν θα είναι διαθέσιμα για όσους τον ακολουθούν.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε στελέχη της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab για «πρόκληση κινδύνων στον κυβερνοχώρο»

Τech & Science / ΗΠΑ: Κυρώσεις σε στελέχη της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab για «πρόκληση κινδύνων στον κυβερνοχώρο»

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τα σχέδια της να απαγορεύσει τις πωλήσεις λογισμικού προστασίας από ιούς της ρωσικής εταιρείας
NEWSROOM
 «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Tech & Science / «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η βιομηχανία της επικοινωνίας με αγαπημένους εκλιπόντες μέσω προσομοιώσεων τεχνητής νοημοσύνης. Κάποιες φορές όμως, τα αποτελέσματα είναι απολύτως τρομακτικά.
THE LIFO TEAM