Ιαπωνία: Το πρώτο ρομπότ που κάνει θρησκευτικό κήρυγμα

Ιαπωνία: Το πρώτο ρομπότ που κάνει θρησκευτικό κήρυγμα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Τα ρομπότ είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της βιομηχανίας, ενώ είναι διαδεδομένα και σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής. 

Στην Ιαπωνία πλέον χρησιμοποιούνται και για ακόμα ένα λόγο. Για τη διάδοση θρησκευτικών ιδεών. 

Λέγεται «Μιντάρ» και έχει αναλάβει τον ρόλο της «Κάνον» (της θεότητας του ελέους), διδάσκοντας τις ιερές διδαχές του Βούδα στους επισκέπτες του αρχαίου ναού Κοντάτζι στην πόλη Κιότο της Ιαπωνίας. 

Δεν είναι άνθρωπος, αλλά ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, το οποίο «ανέλαβε» αυτή τη δουλειά, ώστε να τραβήξει κυρίως τους νέους στο βουδισμό.

Η ρομπο-μοναχή έκανε το πρώτο κήρυγμα της σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, μιλώντας με απλά λόγια για τη «Σούτρα της Καρδιάς» στην ιαπωνική γλώσσα, ενώ υπότιτλοι στα αγγλικά και στα κινεζικά εμφανίζονταν στον τοίχο για τους τουρίστες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη βουδιστική διδασκαλία της συμπόνιας.

Το ρομπότ θα αρχίσει επίσημα τα κηρύγματα του στο κοινό τον Μάρτιο.

Έχει ύψος 1,95 μέτρων, βάρος 60 κιλών  ενώ το κόστος του ρομπότ υπολογίζεται σε  100 εκατομμύρια γεν (περίπου 800.000 ευρώ). Το  ρομπότ προέκυψε συνεργασία ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οσάκα με επικεφαλής τον καθηγητή ρομποτικής Χιρόσι Ισιγκούρο και τους υπεύθυνους του ιστορικού βουδιστικού ναού ζεν, που λειτουργεί από το 1619, σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail» και την ιαπωνική «Japan Times».

 

Το σώμα της Μιντάρ-Κάνον είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το κεφάλι, οι ώμοι και τα χέρια της είναι καλυμμένα με ένα υλικό από σιλικόνη, ενώ έχει μια κάμερα στο αριστερό μάτι της, που την κάνει να δείχνει σαν να κοιτάζει κάποιον.

«Ελπίζουμε ότι η ρομποτική Κάνον θα βοηθήσει, ώστε οι βουδιστικές διδασκαλίες να αγγίξουν τις καρδιές των σημερινών ανθρώπων. Θέλουμε πολλοί άνθρωποι να έλθουν για να δουν το ρομπότ και τελικά να σκεφθούν για την ουσία του Βουδισμού», δήλωσε ο επικεφαλής ιερέας του ναού Τένσο Γκότο.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bryan Johnson

Υγεία & Σώμα / «Ζήστε, χωρίς να γεράσετε»: Ο γιατρός των εκατομμυριούχων που «παγώνει» τον χρόνο αποκαλύπτει τις μεθόδους του

Τα τρία επίπεδα μιας ζωής που για την ώρα μπορούν να πληρώσουν λίγοι, αλλά σε μερικά χρόνια θα είναι διαθέσιμα σε όλους.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ