Ιαπωνία: Το πρώτο ρομπότ που κάνει θρησκευτικό κήρυγμα

Ιαπωνία: Το πρώτο ρομπότ που κάνει θρησκευτικό κήρυγμα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Τα ρομπότ είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της βιομηχανίας, ενώ είναι διαδεδομένα και σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής. 

Στην Ιαπωνία πλέον χρησιμοποιούνται και για ακόμα ένα λόγο. Για τη διάδοση θρησκευτικών ιδεών. 

Λέγεται «Μιντάρ» και έχει αναλάβει τον ρόλο της «Κάνον» (της θεότητας του ελέους), διδάσκοντας τις ιερές διδαχές του Βούδα στους επισκέπτες του αρχαίου ναού Κοντάτζι στην πόλη Κιότο της Ιαπωνίας. 

Δεν είναι άνθρωπος, αλλά ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, το οποίο «ανέλαβε» αυτή τη δουλειά, ώστε να τραβήξει κυρίως τους νέους στο βουδισμό.

Η ρομπο-μοναχή έκανε το πρώτο κήρυγμα της σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, μιλώντας με απλά λόγια για τη «Σούτρα της Καρδιάς» στην ιαπωνική γλώσσα, ενώ υπότιτλοι στα αγγλικά και στα κινεζικά εμφανίζονταν στον τοίχο για τους τουρίστες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη βουδιστική διδασκαλία της συμπόνιας.

Το ρομπότ θα αρχίσει επίσημα τα κηρύγματα του στο κοινό τον Μάρτιο.

Έχει ύψος 1,95 μέτρων, βάρος 60 κιλών  ενώ το κόστος του ρομπότ υπολογίζεται σε  100 εκατομμύρια γεν (περίπου 800.000 ευρώ). Το  ρομπότ προέκυψε συνεργασία ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οσάκα με επικεφαλής τον καθηγητή ρομποτικής Χιρόσι Ισιγκούρο και τους υπεύθυνους του ιστορικού βουδιστικού ναού ζεν, που λειτουργεί από το 1619, σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail» και την ιαπωνική «Japan Times».

 

Το σώμα της Μιντάρ-Κάνον είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το κεφάλι, οι ώμοι και τα χέρια της είναι καλυμμένα με ένα υλικό από σιλικόνη, ενώ έχει μια κάμερα στο αριστερό μάτι της, που την κάνει να δείχνει σαν να κοιτάζει κάποιον.

«Ελπίζουμε ότι η ρομποτική Κάνον θα βοηθήσει, ώστε οι βουδιστικές διδασκαλίες να αγγίξουν τις καρδιές των σημερινών ανθρώπων. Θέλουμε πολλοί άνθρωποι να έλθουν για να δουν το ρομπότ και τελικά να σκεφθούν για την ουσία του Βουδισμού», δήλωσε ο επικεφαλής ιερέας του ναού Τένσο Γκότο.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια