Η Blue Origin ανακοίνωσε δεύτερη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα στις 12 Οκτωβρίου

Η Blue Origin ανακοίνωσε δεύτερη αποστολή στις 12 Οκτωβρίου Facebook Twitter
To πλήρωμα της πρώτης αποστολής/AP
0

H Blue Origin ανακοίνωσε ότι η 18η αποστολή του New Shepard, NS-18, θα αναχωρήσει την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, μεταφέροντας τέσσερις αστροναύτες στο διάστημα.

Μεταξύ αυτών οι Δρ Chris Boshuizen, πρώην μηχανικός της NASA και συνιδρυτής των Planet Labs, και Glen de Vries, Αντιπρόεδρος της Life Sciences & Healthcare, Dassault Systèmes και συνιδρυτής της Medidata. Οι δύο άλλοι αστροναύτες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το TMZ δεν αποκλείεται ο ένας υποψήφιος να είναι ο κινηματογραφικός κάπτεν Κερκ του Star Trek, ο ηθοποιός Γουίλιαμ Σάτνερ. 

Η live μετάδοση της εκτόξευσης θα γίνει μέσω του BlueOrigin.com. Έχει προγραμματιστεί για τις 8:30 π.μ. (τοπική ώρα) από το Launch Site One στο Δυτικό Τέξας.

Η Blue Origin ανακοίνωσε δεύτερη αποστολή στις 12 Οκτωβρίου Facebook Twitter
Chris Boshuizen και Glen de Vries/BlueOrigin

Αυτή η πτήση είναι η συνέχεια της επιτυχημένης αποστολής του Blue Origin που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου, με επιβάτες τους Τζεφ Μπέζος, τον αδελφό του Μαρκ, την πρωτοπόρο της αεροπορίας Γουάλι Φανκ και τον πρώτο «πελάτη» της Blue Origin, Όλιβερ Ντίμεν.

«Αυτό το ταξίδι είναι η εκπλήρωση του μεγαλύτερου παιδικού μου ονείρου», δήλωσε ο δρ Chris Boshuizen. «Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι βλέπω αυτή την πτήση ως μια ευκαιρία να εμπνεύσει τους μαθητές να ακολουθήσουν μία τέτοια καριέρα και να γίνουν η επόμενη γενιά εξερευνητών του διαστήματος. Εξάλλου, το μέλλον της ζωής μας στο διάστημα βρίσκεται στα πολύ ικανά τους χέρια».

Ο συνταξιδιώτης του, Glen de Vries ίδρυσε το Medidata Solutions το 1999, την πιο χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα κλινικής έρευνας στον κόσμο.

Το λογισμικό της εταιρείας έχει δώσει πάνω από 25.000 κλινικές δοκιμές με περισσότερους από επτά εκατομμύρια ασθενείς σε κάθε θεραπευτικό τομέα, από εμβόλια έως σπάνιες ασθένειες. 

«Πέρασα όλη μου την καριέρα δουλεύοντας για να παρατείνω τη ζωή των ανθρώπων. Ωστόσο, με περιορισμένα υλικά και ενέργεια στη Γη, η επέκταση της εμβέλειάς μας στο διάστημα μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα να συνεχίσει να ευδοκιμεί», δήλωσε ο Glen de Vries προσθέτοντας ότι είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Με πληροφορίες του Blue Origin

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ