Η Apple αφαίρεσε από το App Store την εφαρμογή iOS «Vybe Together» που προωθεί ιδιωτικά πάρτι εν μέσω πανδημίας, μπλόκαρε τον λογαριασμό της στο TikTok και την εξαφάνισε σχεδόν από το ίντερνετ. 

 

Το Vybe Together διαφημιζόταν στο TikTok και την ιστοσελίδα του ως ένα μέρος για τη διοργάνωση μυστικών, ιδιωτικών πάρτι. Οι διοργανωτές έπρεπε να εγκρίνουν όλους όσοι ήθελαν να συμμετέχουν, και όσοι έπαιρναν έγκριση, στη συνέχεια λάμβαναν τη διεύθυνση του πάρτι δύο ώρες πριν από την εκδήλωση.

 

Οι περισσότερες από αυτές τις συγκεντρώσεις ήταν παράνομες υπό τους τρέχοντες αυστηρούς περιορισμούς της πανδημίας στις ΗΠΑ. Οι αντιδράσεις για την εφαρμογή στα social media έφεραν και το τέλος της.

 


Η σελίδα FAQ του Vybe Together, που πλέον έχει αφαιρεθεί, αναγνώριζε τον κίνδυνο της πανδημίας, αλλά ανέφερε ότι η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να προωθεί «μικρές συγκεντρώσεις» και όχι «μεγάλα πάρτι», ενώ εκπρόσωπος αρνήθηκε αρνήθηκε πως το app είχε σκοπό να προωθήσει επικίνδυνες συμπεριφορές. 

 

Η Apple αφαίρεσε app στο iPhone για «μυστικά πάρτι» εν μέσω πανδημίας
The Verge

 

«Το Vybe Together σχεδιάστηκε να βοηθά στη διοργάνωση μικρών συγκεντρώσεων σε πάρκα ή διαμερίσματα στη διάρκεια της πανδημίας. Ποτέ δεν φιλοξενήσαμε κάποιο μεγάλο πάρτι και κυκλοφορήσαμε ένα πολύ σαφές βίντεο για να μην δώσουμε λάθος εντύπωση για τις προθέσεις μας, το οποίο έχει αφαιρεθεί. Δεν ανεχόμαστε μεγάλα, επικίνδυμα πάρτι εν μέσω πανδημίας», είπε. 

 

Με πληροφορίες από The Verge