Χάκερς υπέκλεψαν 38 εκατ. κωδικούς χρηστών του Adobe

Χάκερς υπέκλεψαν 38 εκατ. κωδικούς χρηστών του Adobe Facebook Twitter
2

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η γνωστή εταιρεία κατασκευής λογισμικού Adobe, με αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσε η ίδια, να υποκλαπούν τουλάχιστον 38 εκατομμύρια κωδικοί ενεργών χρηστών.

Αρχικά η εταιρία είχε κάνει λόγο για πολύ μικρότερο αριθμό υποκλαπέντων κωδικών, κάτι για το οποίο δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι το πρόβλημα έγινε αντιληπτό σταδιακά.

Η εταιρεία αποκάλυψε ακόμη ότι ο source code για το λογισμικό Acrobat PDF και για την πλατφόρμα Cold Fusion επίσης παραβιάστηκαν.

Η Adobe ανέφερε ακόμη ότι συνεχίζει να πιστεύει πως σημαντικά κωδικοποιημένα προσωπικά δεδομένα πελατών, όπως αριθμοί πιστωτικών και χρεωστικών καρτών υπεκλάπησαν μόνο σε περιπτώσεις 2,9 εκατ. πελατών. Για τους υπόλοιπους 35,1 εκατ. πελάτες, η εταιρία υποστηρίζει ότι η υποκλοπή αφορά μόνο σε ονόματα χρήστη (usernames) και κωδικούς (passwords).

Ήδη η εταιρία έχει ξεκινήσει την προληπτική αλλαγή κωδικών, όμως οι χρήστες που χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς και σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες παραμένουν εκτεθειμένοι.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΕΛΗΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NASA ARTEMIS II

Τech & Science / Σελήνη: Φωτογραφία της NASA με την «ορατή πλευρά» της - Έρχεται ρεκόρ απόστασης από τη Γη

Το πλησιέστερο σημείο προσέγγισης θα πραγματοποιηθεί κατά την έκτη ημέρα της αποστολής - Το Orion, με τους τέσσερις αστροναύτες, εισήλθε στη σφαίρα βαρυτικής επιρροής της Σελήνης
THE LIFO TEAM
ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Τech & Science / Έρευνα: Η εργασία από το σπίτι συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά γονιμότητας

Όταν και οι δύο σύντροφοι εργάζονται τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα από το σπίτι, οι γυναίκες έχουν κατά μέσο όρο 0,32 περισσότερα παιδιά, ενώ στις ΗΠΑ η αύξηση φτάνει τα 0,45 παιδιά ανά γυναίκα
THE LIFO TEAM
ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τech & Science / Πώς να εντοπίζετε τις ψευδείς πληροφορίες που έχουν δημιουργηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη

Από εμφανή στοιχεία σε εικόνες μέχρι ειδικά εργαλεία, υπάρχουν ορισμένοι εύκολοι τρόποι να μην πέφτετε στην παγίδα της παραπληροφόρησης από την τεχνητή νοημοσύνη
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
''όπως αριθμοί πιστωτικών και χρεωστικών καρτών υπεκλάπησαν μόνο σε περιπτώσεις 2,9 εκατ. πελατών.''Α, είπα και 'γω... Νόμιζα ότι ήταν κανένας μεγάλος αριθμός και τρόμαξα!