Το Google Chrome σου επιτρέπει να ομαδοποιήσεις σε κατηγορίες τις πολλές ανοιχτές καρτέλες

Το Google Chrome σου επιτρέπει να ομαδοποιήσεις σε κατηγορίες τις πολλές ανοιχτές καρτέλες Facebook Twitter
0

Τις τελευταίες μέρες, η Google παρουσίασε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στο Chrome, μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να γκρουπάρουν σε κατηγορίες τα πολλά ανοιχτά παράθυρα (tabs).


Η όλη ιδέα της εταιρείας βασίζεται στο να μπορούν οι χρήστες να οργανώνουν με έναν πιο πρακτικό τρόπο τις online σελίδες στις οποίες περιηγούνται, έτσι ώστε να μη χάνονται και κυρίως να μη χάνουν χρόνο, ειδικά όταν χρησιμοποιούν παράλληλα πολλές σελίδες.


Για να δημιουργηθεί αυτό το γκρουπάρισμα, θα πρέπει για αρχή να ανοίξεις ένα tab στο Google Chrome και να επιλέξεις (πάνω δεξιά) τη Βοήθεια > Σχετικά με το Google Chrome. Από εκεί θα χρειαστεί να κάνεις ένα update στο Chrome, πριν ξεκινήσει η όλη διαδικασία.


Έπειτα, κάνε δεξί κλικ σε ένα tab και αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα καινούργιο γκρουπ από σελίδες, τότε επίλεξε Προσθήκη σε νέα ομάδα. Αμέσως μετά θα σου εμφανιστεί η δυνατότητα να μετονομάσεις αυτό το γκρουπ και να επιλέξεις ένα κοινό χρώμα. Αφού ολοκληρώσεις αυτή τη διαδικασία, τότε θα μπορείς να προσθέσεις κι άλλες σελίδες εκεί.


Πέρα από τα ξεχωριστά ονόματα και τα χρώματα που βοηθούν τα γκρουπ να είναι πιο ευδιάκριτα στο μάτι και να διευκολύνουν γενικότερα την πλοήγηση, υπάρχει επίσης και η δυνατότητα να μετακινήσεις μια σελίδα από ένα γκρουπ σε ένα άλλο.


Μέχρι πρόσφατα, η συγκεκριμένη δυνατότητα υπήρχε σε άλλους browsers, όπως για παράδειγμα το Vivaldi, όμως δεδομένου ότι ο Chrome είναι με διαφορά ο πιο δημοφιλής, είναι λογικό ότι αυτό το νέο feature αφορά πολλούς περισσότερους χρήστες.


Τέλος, σε περίπτωση που ακόμη και μετά το update στο Chrome δεν εμφανίζεται η επιλογή του γκρουπαρίσματος των σελίδων, τότε θα πρέπει να μεταβείς εδώ για να το ενεργοποιήσεις.

Με πληροφορίες από Il Post/TNW

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρέας Μέρσιν: «Είναι σίγουρο ότι μάς κατασκοπεύουν απ’ τη μυρωδιά μας»

Tech & Science / Ανδρέας Μέρσιν: «Είναι σίγουρο ότι μας κατασκοπεύουν απ’ τη μυρωδιά μας»

Ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες–ερευνητές του ΜΙΤ μιλά στη LiFO για τις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης, την ανίχνευση του καρκίνου με την «ηλεκτρονική μύτη» αλλά και το πώς με την ομάδα του δημιουργούν υγιεινές και βιώσιμες λύσεις για τρόφιμα και στέγαση.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανοιχτή επιστολή Elon Musk - Steve Wozniak: Σταματήστε τώρα τα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Τech & Science / Ανοιχτή επιστολή Elon Musk - Steve Wozniak: Σταματήστε τώρα τα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Οι δύο ισχυροί της τεχνολογίας κάνουν λόγο για εξαιρετικά επικίνδυνη φάση για την ανθρωπότητα και ζητούν άμεσο τερματισμό των πειραμάτων – Οι κίνδυνοι για τους οποίους προειδοποιούν
NEWSROOM
Επιστήμονες «χάκαραν» τη φωτοσύνθεση ανοίγοντας νέους δρόμους για την παραγωγή ενέργειας

Τech & Science / Επιστήμονες «χάκαραν» τη φωτοσύνθεση ανοίγοντας νέους δρόμους για την παραγωγή ενέργειας

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ μελέτησε τη φωτοσύνθεση στα πολύ πρώιμα στάδια της διαδικασίας, σε χρονική κλίμακα ενός εκατομμυριοστού του εκατομμυριοστού του δευτερολέπτου.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ