Τις τελευταίες μέρες, η Google παρουσίασε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στο Chrome, μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να γκρουπάρουν σε κατηγορίες τα πολλά ανοιχτά παράθυρα (tabs).


Η όλη ιδέα της εταιρείας βασίζεται στο να μπορούν οι χρήστες να οργανώνουν με έναν πιο πρακτικό τρόπο τις online σελίδες στις οποίες περιηγούνται, έτσι ώστε να μη χάνονται και κυρίως να μη χάνουν χρόνο, ειδικά όταν χρησιμοποιούν παράλληλα πολλές σελίδες.


Για να δημιουργηθεί αυτό το γκρουπάρισμα, θα πρέπει για αρχή να ανοίξεις ένα tab στο Google Chrome και να επιλέξεις (πάνω δεξιά) τη Βοήθεια > Σχετικά με το Google Chrome. Από εκεί θα χρειαστεί να κάνεις ένα update στο Chrome, πριν ξεκινήσει η όλη διαδικασία.


Έπειτα, κάνε δεξί κλικ σε ένα tab και αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα καινούργιο γκρουπ από σελίδες, τότε επίλεξε Προσθήκη σε νέα ομάδα. Αμέσως μετά θα σου εμφανιστεί η δυνατότητα να μετονομάσεις αυτό το γκρουπ και να επιλέξεις ένα κοινό χρώμα. Αφού ολοκληρώσεις αυτή τη διαδικασία, τότε θα μπορείς να προσθέσεις κι άλλες σελίδες εκεί.


Πέρα από τα ξεχωριστά ονόματα και τα χρώματα που βοηθούν τα γκρουπ να είναι πιο ευδιάκριτα στο μάτι και να διευκολύνουν γενικότερα την πλοήγηση, υπάρχει επίσης και η δυνατότητα να μετακινήσεις μια σελίδα από ένα γκρουπ σε ένα άλλο.


Μέχρι πρόσφατα, η συγκεκριμένη δυνατότητα υπήρχε σε άλλους browsers, όπως για παράδειγμα το Vivaldi, όμως δεδομένου ότι ο Chrome είναι με διαφορά ο πιο δημοφιλής, είναι λογικό ότι αυτό το νέο feature αφορά πολλούς περισσότερους χρήστες.


Τέλος, σε περίπτωση που ακόμη και μετά το update στο Chrome δεν εμφανίζεται η επιλογή του γκρουπαρίσματος των σελίδων, τότε θα πρέπει να μεταβείς εδώ για να το ενεργοποιήσεις.

 

Με πληροφορίες από Il Post/TNW