Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες όλοι να μιλούν για τη σαρωτική άνοδο του Zoom, όμως το Google Meet, η εφαρμογή της Google για βιντεο-συνομιλίες, είναι πλέον δωρεάν διαθέσιμη για όλους, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.


Φυσικά, βασική προϋπόθεση για να χρησιμοποιήσει κανείς το Google Meet και να κάνει συνομιλίες με πάνω από 100 άτομα είναι να έχει λογαριασμό Google. Μέχρι πρότινος, για να ξεκινήσει μια τηλεδιάσκεψη χρειαζόταν λογαριασμό επί πληρωμή στο G Suite.


Στόχος της εταιρείας είναι να μπορέσουν οι άνθρωποι να έρθουν πιο κοντά αυτές τις μέρες, είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.


Οι δύο παρεμφερείς υπηρεσίες της Google για τηλεδιασκέψεις, το Duo και το Hangouts, είναι επίσης δωρεάν εδώ και αρκετό καιρό, όμως καμία από τις δύο δεν είναι κατάλληλη για μεγάλα επαγγελματικά meetings.

 

Μπορεί αρκετοί να θεωρούν το Meet ως το αντίπαλο δέος του Zoom, όμως φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί το τελευταίο μετρά ήδη 300 εκ. downloads.


Με την προσθήκη του Meet, η Google διαθέτει πλέον τρεις υπηρεσίες για βιντεοκλήσεις οι οποίες μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Πιο αναλυτικά, το Hangouts θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι ό,τι έχει απομείνει από το Google+, που πλέον δεν υπάρχει. Στις συνομιλίες του Hangouts μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι δέκα άτομα ταυτόχρονα, ενώ ξεχωρίζει για τα παιχνίδια που μπορούν να παίξουν οι συνομιλητές και για τα εφέ, βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη.


Το Duο, διαθέσιμο για Android και iOS, είναι η απάντηση της Google στο FaceTime. Μέσω αυτού μπορείς να καλέσεις οποιονδήποτε έχεις στις επαφές σου, ενώ στη συζήτηση μπορούν να μπουν μέχρι και δώδεκα άτομα. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες η Google έχει κάνει ορισμένες βελτιώσεις όσον αφορά την ποιότητα του βίντεο.


Το Meet, επομένως, φαίνεται ότι αποτελεί μια εξέλιξη των δύο προηγούμενων υπηρεσιών. Σύμφωνα με την Google, από τον Ιανουάριο και μετά η χρήση του Meet έχει αυξηθεί κατά 30 φορές, έχοντας περισσότερους από τρία εκατομμύρια νέους χρήστες κάθε μέρα.

Τέλος, μπορεί αρκετοί να θεωρούν το Meet ως το αντίπαλο δέος του Zoom, όμως φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί το τελευταίο μετρά ήδη 300 εκ. downloads. Ωστόσο, είναι σίγουρο πως με αυτή την κίνηση η Google θα αποκτήσει το μερίδιό της στη νέα οικονομία που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις εφαρμογές για τηλεδιασκέψεις. 

 

 

 

Με πληροφορίες από Input Magazine