To Facebook ξέρει πλέον ποια site επισκεπτόμαστε

To Facebook ξέρει πλέον ποια site επισκεπτόμαστε Facebook Twitter
Απλά βήματα για όσους δεν θέλουν να τους πιάνει το "μάτι του Facebook".
3

Σιωπηλά και χωρίς ιδιαίτερες ανακοινώσεις, το Facebook έθεσε σε εφαρμογή από την περασμένη Παρασκευή 30/1 τους νέους όρους χρήσης του, που του επιτρέπουν πλέον να γνωρίζει επακριβώς ποια site επισκεπτόμαστε, όταν δεν σερφάρουμε σε αυτό.

Πρόκειται για μια αλλαγή, που την αποδέχονται αυτόματα (με το "στανιό"), πλεόν, όλοι οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου, προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του, με βάση τους νέους κανονισμούς.

Μια αλλαγή που, όπως υποστηρίζει και το ίδιο το Facebook, το βοηθά να κατανοήσει επακριβώς τις online συνήθειες των 1,4 δισεκατομμυρίων χρηστών του, προκειμένου να κάνει ακόμα πιο έξυπνο το σύστημα σερβιρίσματος στοχευμένων διαφημίσεών του, ώστε να μας εμφανίζει μηνύματα με βάση τις προτιμήσεις μας.

Στην περίπτωση που κάποιος χρήστης επιθυμεί να παρακάμψει την στενή παρακολούθηση, επειδή αισθάνεται ότι απειλείται η ιδιωτικότητά του, το Facebook παρέχει κάποια εργαλεία για τον έλεγχο των διαφημίσεων, αλλά και έναν κατανοητό οδηγό ιδιωτικότητας, που μπορούν να δώσουν τον έλεγχο στο χρήστη ωστε να ορίσει ο ίδιος ποια δραστηριότητά του επιτρέπει να είναι εκτεθιμένη στις ορέξεις του κοινωνικού δικτύου.

Όμως, για να παραμείνει εκτός ραντάρ του Facebook, αλλά και όλων των site που συλλέγουν στοιχεία για την λεγόμενη "συμπεριφορική διαφήμιση", ο χρήστης θα πρέπει να επισκεφθεί τον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαδικτυακής Διαδραστικής Διαφήμισης (EDAA).

Στην ειδική σελίδα "Διαχείρηση Επιλογών", που διατίθεται και στα Ελληνικά, εκτός από το να διαπιστώσει ΠΟΣΕΣ εταιρείες (στη δική μου περίτπωση, 94!) παρακολουθούν την online συμπεριφορά του, μπορεί να διαχειριστεί τις επιλογές του σχετικά με ποιές εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης και της Google) και να επιλέξει την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση κάθε μίας ή και όλων, με ένα κλικ.

Το κοινωνικό δίκτυο υποστηρίζει ότι άπαξ και ο χρήστης επιλέξει να μην καταγράφεται πλέον η συμπεριφορά του ΕΚΤΟΣ Facebook, σταματά να αρχειοθετεί (και να διαθέτει σε τρίτους) τα site που επισκεπτόμαστε, από όλες τις βερσιόν του, είτε πρόκειται για την online, είτε για τις εφαρμογές του για smartphones και tablets.

Καλή Επιτυχία.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM
«Ασυνήθιστοι» καρκίνοι εμφανίστηκαν μετά την πανδημία - Γιατροί ψάχνουν τη σύνδεση με τον κορωνοϊό

Τech & Science / «Ασυνήθιστοι» καρκίνοι εμφανίστηκαν μετά την πανδημία - Γιατροί ψάχνουν τη σύνδεση με τον κορωνοϊό

Δεν είναι κάτι νέο ότι οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν ή να επιταχύνουν τον καρκίνο, αλλά πιθανώς θα περάσουν χρόνια μέχρι να εμφανιστούν απαντήσεις σχετικά με τον Covid και τον καρκίνο
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Απόλυτη διαγραφή αγαπητοί και ηρεμία . Ένα 6 μηνο τώρα δίχως αυτό και αναρωτιέμαι με τον εαυτό μου γιατί το άνοιξα εξαρχής. Βάλτε σε μια ζυγαριά τα αρνητικά με τα θετικά συναισθήματα που σας διακατέχουν κάθε φορά που " χαζεύετε" στο fb και όταν τα πρώτα είναι περισσότερα...
Στην πραγματικότητα το η εν λόγω ιστοσελίδα δεν ρυθμίζει το σταμάτημα της διαφήμισης, εμποδίζει την ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ διαφήμιση, ανάλογα με τις προτιμήσεις μου.... Φυσικά και ΔΕΝ θα έπρεπε να γνωρίζει κανείς τις προτιμήσεις, πόσο μάλλον αν δεν συναινώ στην πραγματικότητα με αυτό. Από την στιγμή που γίνεται προτιμώ να μου διαφημίζουν πράγματα που με ενδιαφέρουν κι όχι άσχετα...Το ιδανικό θα ήταν να μην υπήρχε τίποτα... Ούτε διαφήμιση, ούτε προσωπικό μου δεδομένο, ούτε παρακολούθηση.