Το Facebook θα αρχίσει να εμφανίζει λιγότερο πολιτικό περιεχόμενο σε κάποιους χρήστες του

Το Facebook θα αρχίσει να εμφανίζει λιγότερο πολιτικό περιεχόμενο σε κάποιους χρήστες του Facebook Twitter
0

Το Facebook θα αρχίσει να μειώνει το πολιτικό περιεχόμενο που βλέπουν κάποιοι χρήστες του, στο πλαίσιο μιας δοκιμής.

Η πλατφόρμα «προσωρινά θα μειώσει τη διανομή πολιτικού περιεχομένου στη ροή ειδήσεων για ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων» στη Βραζιλία, την Ινδονησία και τον Καναδά αυτή την εβδομάδα, ανέφερε η εταιρεία σε blog.

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν σε έναν περιορισμένο αριθμό Αμερικανών χρηστών τις επόμενες εβδομάδες. «Κατά τη διάρκεια αυτών των αρχικών δοκιμών, θα εξερευνήσουμε διάφορους τρόπους για την κατάταξη του πολιτικού περιεχομένου με διαφορετικά σημάδια και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε τις προσεγγίσεις που θα χρησιμοποιήσουμε από εδώ και πέρα», έγραψε στο blog η Αάσθα Γκούπτα, διευθύντρια προϊόντος στο Facebook.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκανε νύξη σε αυτές τις αλλαγές την προηγούμενη εβδομάδα. «Ένα από τα πρώτα πράγματα των απόψεων που ακούμε από την κοινότητά μας αυτή τη στιγμή είναι ότι ο κόσμος δεν θέλει την κατάληψη των υπηρεσιών μας από την πολιτική και τη διαμάχη», ανέφερε ο CΕΟ του Facebook.

Η εταιρεία, που έχει δεχθεί επικρίσεις για την ανεπαρκή καταπολέμηση της παραπληροφόρησης για τις εκλογές και για τις πολιτικές διαφημίσεις της πλατφόρμας, υποστηρίζει ότι το πολιτικό περιεχόμενο αποτελεί μόνο το 6% αυτού που βλέπουν οι χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ.

Σε ερώτηση για το πώς ορίζει το πολιτικό περιεχόμενο, η εταιρεία ανέφερε ότι θα χρησιμοποιποιήσει τεχνική νοημοσύνη που θα «αναζητά σημάδια πολιτικού περιεχομένου και θα προβλέπει αν η ανάρτηση σχετίζεται με την πολιτική». Αυτό το τεστ θα περιλαμβάνει τόσο ειδήσεις για την πολιτική, όπως και πολιτικές αναρτήσεις που κάνουν χρήστες.

Οι πληροφορίες για τον κορωνοϊό από τις εθνικές και περιφερειακές υγειονομικές αρχές θα εξαιρεθούν από αυτό το «πείραμα», όπως και οι αναρτήσεις επίσημων κυβερνητικών υπηρεσιών. «Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι δεν αφαιρούμε συνολικά το πολιτικό περιεχόμενο από το Facebook», επεσήμανε η Γκούπτα.

Με πληροφορίες από CNN

 

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «σκουπιδοποίηση» της Amazon: Κατάντια ή ένα όραμα σε εξέλιξη;

Tech & Science / Η «σκουπιδοποίηση» της Amazon: Κατάντια ή ένα όραμα σε εξέλιξη;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεστε να παραγγείλετε κάτι από τον κολοσσό των διαδικτυακών αγορών αισθάνεστε ότι πλέετε σε μια θάλασσα περιττών πληροφοριών που σας μπερδεύουν, δεν είστε μόνοι – και κυρίως υπάρχει εξήγηση στο γιατί η εταιρεία μοιάζει να βάζει τα χέρια της και να βγάζει τα μάτια της.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ