Ο δημιουργός του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ήταν person of the year για το περιοδικό Time το 2010.Το δημιούργημα του, το Facebook είναι η ανερχόμενη δύναμη στο διαδίκτυο.Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Ζούκερμπεργκ βρίσκεται στην τρίτη θέση των sites παγκοσμίως ξεπερνώντας το Yahoo!.Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει η Google και στη δεύτερη η Microsoft.

Σύμφωνα με τους αριθμούς για την παγκόσμια επισκεψιμότητα του διαδικτύου που δημοσιεύτηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Facebook είχε 647,5 εκατομμύρια επισκέψεις το Νοέμβριο, έναντι 630,3 εκατομμυρίων που είχε το Yahoo!. Ενα χρόνο πριν, το Νοέμβριο του 2009, το Yahoo! ξεπερνούσε κατά σχεδόν 40% το Facebook με 601,5 εκατομμύρια επισκέψεις έναντι 438,1 εκατομμυρίων.

Μετά την ανακοίνωση των αριθμών, οι υπεύθυνοι των δύο ιστότοπων δεν έκαναν σχόλιο , όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα αποτελέσματα. Υπεύθυνοι του Facebook ωστόσο επιβεβαίωσαν ότι το site βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά το χρόνο που περνούν οι επισκέπτες στις σελίδες του -περισσότερες από 4,5 ώρες κατά μέσο όρο- έναντι 3 ωρών για το Google.Σχεδόν ένας στους δύο χρήστες του διαδικτύου , μπαίνουν στο facebook! Πάντως η Google διατηρεί τα πρωτεία με 970,1 εκατομμύρια επισκέπτες, και ακολουθεί η Microsoft που με 869,4 εκατομμύρια επισκέπτες (κυρίως για την μηχανή αναζήτησης Bing και την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail).

Πηγή: enet.gr

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr