Facebook: Εργαζόμενοι ζητούν αλλαγές για το περιεχόμενο που αφορά το Παλαιστινιακό - Επιστολή στη διοίκηση

Facebook: Εργαζόμενοι ζητούν αλλαγές για το περιεχόμενο που αφορά το Παλαιστινιακό - Επιστολή στη διοίκηση Facebook Twitter
Πρωτοβουλία εργαζομένων στη Facebook για τη λογοκρισία σε αναρτήσεις με θέμα το παλαιστινιακό - Πηγή φωτογραφίας: Pixabay
0

Περίπου 200 υπάλληλοι της Facebook υπογράφουν ανοιχτή επιστολή μέσω της οποίας ζητούν από τη διοίκηση να επιληφθεί του συστήματος εποπτείας περιεχομένου που περιορίζει τις φιλο-παλαιστινιακές φωνές στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 


Στην επιστολή ζητείται η εισαγωγή νέων μέτρων που θα διασφαλίζουν πως το περιεχόμενο υπέρ των Παλαιστινίων δεν θα αφαιρείται ή θα αξιολογείται δυσμενώς, όπως καταγγέλλουν πως συνέβη μέλη του προσωπικού και επικριτές. 

Καλεί τη διοίκηση δε, να διενεργήσει έλεγχο από τρίτους των ενεργειών που αφορούν περιεχόμενο για Άραβες και μουσουλμάνους και να αναφέρει στην ανεξάρτητη αρχή εποπτείας ανάρτηση του τέως πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου στην οποία χαρακτηρίζει Παλαιστίνιους αμάχους «τρομοκράτες». 

Επιπλέον, ζητά τη δημιουργία εσωτερικής task force που θα «ερευνήσει και θα διαχειριστεί πιθανή μεροληψία» τόσο από το αυτοματοποιημένο ή ανθρώπινης διαχείρισης σύστημα εποπτείας. 


Η επιστολή αναρτήθηκε στο εταιρικό σύστημα του τεχνολογικού κολοσσού από εργαζομένους που αυτοαποκαλούνται «Palestinians@» και «Muslims@» και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης είχε συγκεντρώσει 174 ανώνυμες υπογραφές
 


«Όπως υπογραμμίστηκε από τους εργαζομένους, τον Τύπο και μέλη του Κογκρέσου και όπως αποτυπώνεται στη φθίνουσα βαθμολογία μας στο app store, οι χρήστες μας και η κοινότητα γενικώς νιώθουν πως δεν ανταποκρινόμαστε στην υπόσχεσή μας για προστασία της ελεύθερης έκφρασης γύρω από την κατάσταση στην Παλαιστίνη» αναφέρεται, μεταξύ αλλων, στην επιστολή. 


«Πιστεύουμε πως το Facebook μπορεί και θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για να κατανοήσει τους χρήστες και να εργαστεί για την επαναφορά της εμπιστοσύνης τους» σημειώνεται. 

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανάφλεξης σε Γάζα και Ισραήλ, οι αλγόριθμοι του Facebook επισήμαιναν λέξεις που χρησιμοποιούν ευρέως Παλαιστίνιοι χρήστες, όπως «μάρτυρας» και «αντίσταση» σαν υποκίνηση σε βία και κατέβαζαν αναρτήσεις  για το τέμενος Αλ Άκσα αφού εσφαλμένα συνέδεαν τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ για τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα. 

Με πληροφορίες από Financial Times. 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερευνητές ανακάλυψαν κάτι νέο στον τρόπο που μπορεί να ξεκινά ο καρκίνος

Τech & Science / Νέο επιστημονικό εύρημα για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αναπτύσσεται ο καρκίνος

Νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της American Society of Hematology, προσφέρει μια νέα οπτική για την κατανόηση και στο μέλλον την αντιμετώπιση των αιματολογικών καρκίνων
LIFO NEWSROOM
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΕΡΕΥΝΑ

Τech & Science / Τα δημητριακά η πιο μολυσμένη τροφή με «παντοτινά χημικά» σε όλη την Ευρώπη - Τι έδειξε μελέτη

Η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον μόλις τώρα γίνεται σαφής, με νέες μελέτες να εμφανίζονται συχνά σχετικά με τη σύνδεση ορισμένων χημικών ουσιών με ασθένειες όπως ο καρκίνος
LIFO NEWSROOM