Facebook: Εργαζόμενοι ζητούν αλλαγές για το περιεχόμενο που αφορά το Παλαιστινιακό - Επιστολή στη διοίκηση

Facebook: Εργαζόμενοι ζητούν αλλαγές για το περιεχόμενο που αφορά το Παλαιστινιακό - Επιστολή στη διοίκηση Facebook Twitter
Πρωτοβουλία εργαζομένων στη Facebook για τη λογοκρισία σε αναρτήσεις με θέμα το παλαιστινιακό - Πηγή φωτογραφίας: Pixabay
0

Περίπου 200 υπάλληλοι της Facebook υπογράφουν ανοιχτή επιστολή μέσω της οποίας ζητούν από τη διοίκηση να επιληφθεί του συστήματος εποπτείας περιεχομένου που περιορίζει τις φιλο-παλαιστινιακές φωνές στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 


Στην επιστολή ζητείται η εισαγωγή νέων μέτρων που θα διασφαλίζουν πως το περιεχόμενο υπέρ των Παλαιστινίων δεν θα αφαιρείται ή θα αξιολογείται δυσμενώς, όπως καταγγέλλουν πως συνέβη μέλη του προσωπικού και επικριτές. 

Καλεί τη διοίκηση δε, να διενεργήσει έλεγχο από τρίτους των ενεργειών που αφορούν περιεχόμενο για Άραβες και μουσουλμάνους και να αναφέρει στην ανεξάρτητη αρχή εποπτείας ανάρτηση του τέως πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου στην οποία χαρακτηρίζει Παλαιστίνιους αμάχους «τρομοκράτες». 

Επιπλέον, ζητά τη δημιουργία εσωτερικής task force που θα «ερευνήσει και θα διαχειριστεί πιθανή μεροληψία» τόσο από το αυτοματοποιημένο ή ανθρώπινης διαχείρισης σύστημα εποπτείας. 


Η επιστολή αναρτήθηκε στο εταιρικό σύστημα του τεχνολογικού κολοσσού από εργαζομένους που αυτοαποκαλούνται «Palestinians@» και «Muslims@» και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης είχε συγκεντρώσει 174 ανώνυμες υπογραφές
 


«Όπως υπογραμμίστηκε από τους εργαζομένους, τον Τύπο και μέλη του Κογκρέσου και όπως αποτυπώνεται στη φθίνουσα βαθμολογία μας στο app store, οι χρήστες μας και η κοινότητα γενικώς νιώθουν πως δεν ανταποκρινόμαστε στην υπόσχεσή μας για προστασία της ελεύθερης έκφρασης γύρω από την κατάσταση στην Παλαιστίνη» αναφέρεται, μεταξύ αλλων, στην επιστολή. 


«Πιστεύουμε πως το Facebook μπορεί και θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για να κατανοήσει τους χρήστες και να εργαστεί για την επαναφορά της εμπιστοσύνης τους» σημειώνεται. 

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανάφλεξης σε Γάζα και Ισραήλ, οι αλγόριθμοι του Facebook επισήμαιναν λέξεις που χρησιμοποιούν ευρέως Παλαιστίνιοι χρήστες, όπως «μάρτυρας» και «αντίσταση» σαν υποκίνηση σε βία και κατέβαζαν αναρτήσεις  για το τέμενος Αλ Άκσα αφού εσφαλμένα συνέδεαν τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ για τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα. 

Με πληροφορίες από Financial Times. 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν βγαίνει νικητής στον πόλεμο των social media

Τech & Science / Το Ιράν βγαίνει νικητής στον πόλεμο των social media

Επιστρατεύοντας τους τεχνολογικούς «μαχητές» της νεότερης γενιάς που δημιουργούν viral περιεχόμενο μέσω ΑΙ, το Ιράν δείχνει να κυριαρχεί στον πόλεμο των κοινωνικών μέσων, κατατροπώνοντας τη χώρα των «tech bros».
THE LIFO TEAM
NASA ΓΗ ARTEMIS II APOLLO 8

Τech & Science / Από την αποστολή Apollo 8 μέχρι την Artemis II: Πώς άλλαξε η Γη μέσα σε 58 χρόνια

Παρά την τεχνολογική πρόοδο και τη συνεχή παρατήρηση της Γης από το διάστημα, η δύναμη αυτών των εικόνων παραμένει ίδια: μας υπενθυμίζουν πόσο μικρός και πολύτιμος είναι ο πλανήτης μας
THE LIFO TEAM
ΦΡΟΥΤΑ

Τech & Science / Smoothie, χυμός ή ολόκληρο φρούτο; Ο υγιεινότερος τρόπος να καταλώνετε τους καρπούς της φύσης

Τα φρούτα αποτελούν βασικό συστατικό κάθε υγιεινής διατροφής, αλλά ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνονται έχει εξίσου μεγάλη σημασία με το αν δεν καταναλώνονται καθόλου
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΛΑΔΙ ΛΙΠΟΣ

Τech & Science / Λιγότερο λάδι, ίδια τραγανότητα: Nέα τεχνική μειώνει το λίπος στις τηγανητές πατάτες

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μέθοδος αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μια πιο υγιεινή εναλλακτική για δημοφιλή τηγανητά τρόφιμα, χωρίς να αλλάζει η εμπειρία του καταναλωτή
THE LIFO TEAM