Έρχεται η ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Έρχεται η ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων; Facebook Twitter
0

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου χωρίς απαραίτητα να είναι συνδεδεμένο με την πρίζα αποτελεί μια καινοτομία που θα άλλαζε τα δεδομένα στην εν λόγω βιομηχανία. 

Στο πλαίσιο αυτό, δύο κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες τεχνολογίας, η Siemens και η Mahle, ανακοίνωσαν ότι θέλουν να πετύχουν την ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων ελπίζοντας ότι θα φέρει «επανάσταση» στην αγορά καθώς θα διευκολύνει σημαντικά τη χρήση τους από τους οδηγούς. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν επιστολή προθέσεων για συνεργασία στον τομέα της επαγωγικής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

«Η ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων αναδεικνύεται σε σημαντική αγορά για το μέλλον», δήλωσε ο Stefan Perras, επικεφαλής του τμήματος καινοτομίας για τη φόρτιση υποδομών στη Siemens.

«Εκτός από το να διευκολύνει σημαντικά τη ζωή των οδηγών, οι οποίοι δε θα χρειάζεται πλέον να ασχολούνται με καλώδια, αποτελεί μια κρίσιμη απαίτηση για την αυτόνομη κινητικότητα του αύριο. Η απόδοση μεταφοράς της ασύρματης, επαγωγικής φόρτισης είναι συγκρίσιμη με τα συστήματα plug-in», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Siemens έχει ήδη εισαχθεί στον τομέα της ασύρματης φόρτισης, επενδύοντας τον Ιούνιο 25 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία WiTricity, η οποία ασχολείται με αυτού του είδους την τεχνολογία. 

Με πληροφορίες από The Driven

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του παγκρέατος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση θεραπείας μετά από επιστημονική ανακάλυψη

Τech & Science / Καρκίνος του παγκρέατος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση θεραπείας μετά από επιστημονική ανακάλυψη

Ελπίδα για νέες θεραπείες για τον καρκίνο του παγκρέατος αφού οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η εξάπλωση της νόσου υποβοηθάται από απενεργοποίηση μορίων σε βασικά γονίδια
LIFO NEWSROOM