Επίθεση χάκερ στην FTX – Στα χέρια του δράστη περίπου $400 εκατ. σε Ether

Επίθεση χάκερ στην FTX – Στα χέρια του δράστη περίπου $400 εκατ. σε Ether Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Επίθεση από χάκερ δέχθηκε η FTX, η εταιρεία κρυπτονομισμάτων που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ryne Miller, γενικός νομικός σύμβουλος της εταιρείας δημοσίευσε μία δήλωση του νέου διευθύνοντα συμβούλου John J. Ray, ότι έγιναν μη εξουσιοδοτημένες αναλήψεις από λογαριασμούς της επιχείρησης.

Μετά την ανακάλυψη της δραστηριότητας, ενεργοποιήθηκε η σχετική διαδικασία και γίνεται προσπάθεια μετριασμού των επιπτώσεων. 

«Είμαστε σε επαφή και συνεργαζόμαστε με τις Αρχές και τις σχετικές ρυθμιστικές Αρχές» επισημάνθηκε στην ανακοίνωση. 

Η αντίπαλη εταιρεία Kraken επεσήμανε πως θα συνδράμει στην έρευνα καθώς ο δράστης χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του σε αυτή για να κάνει μερικές συναλλαγές.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η ομάδα μας γνωρίζει την τον λογαριασμό που σχετίζεται με το χακάρισμα στην FTX και δεσμευόμαστε να εργαστούμε με τις Αρχές ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα τους παραχθεί κάθε τι δυνατό ώστε να κάνουν την έρευνα» είπε εκπρόσωπος της Kraken.

Ο χάκερ φρόντισε, πολύ γρήγορα, να μετατρέψει τα κλοπιμαία σε Ether. Η αξία τους αποτιμάται στα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από Fortune

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστροφή από το Ψυχρό Πόλεμο: Σοβιετικός δορυφόρος του 1972 αναμένεται να πέσει στη Γη μετά από 53 χρόνια

Τech & Science / Επιστροφή από τον Ψυχρό Πόλεμο: Σοβιετικός δορυφόρος του 1972 αναμένεται να πέσει στη Γη μετά από 53 χρόνια

Το διαστημικό σκάφος Kosmos 482, αποτυχημένη αποστολή προς την Αφροδίτη, ενδέχεται να επανεισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαΐου
LIFO NEWSROOM