Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστά την χρησιμοποίηση μίας επιπλέον δόσης ανά φιαλίδιο του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19.

 

Με αυτόν τον τρόπο προκύπτουν έξι από πέντε δόσεις ανά φιαλίδιο, πράγμα που σημαίνει αύξηση κατά 20% των δυνατοτήτων εμβολιασμού. «Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA συνιστά την επικαιροποίηση των πληροφοριών για το προϊόν Comirnaty για να διευκρινίσει ότι κάθε φιαλίδιο περιέχει 6 δόσεις του εμβολίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech για τον κορωνοϊό στις 21 Δεκεμβρίου. «Είναι μία αποφασιστική στιγμή στις προσπάθειές μας να παραδοθούν ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια στους Ευρωπαίους. Ο ΕΜΑ μόλις εξέδωσε θετική επιστημονική γνώμη για το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech. Τώρα εμείς θα ενεργήσουμε γρήγορα. Αναμένω την απόφαση της Κομισιόν έως το βράδυ», είχε δηλώσει, με ανάρτησή της στο Τwitter, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

Το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διπλασίασε την αρχική παραγγελία των 300 εκατ. δόσεων του του εμβολίου BioNTech/Pfizer. Σε δηλώσεις της, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε πως «To μόνο πλαίσιο, μέσα στο οποίο διαπραγματευόμαστε, είναι ότι οι 27 το κάνουμε αυτό μαζί και κανένα κράτος-μέλος σε αυτή τη νομική δεσμευτική βάση δεν επιτρέπεται να διαπραγματεύεται παράλληλα ή να έχει συμβόλαιο παράλληλα».

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP