Έλον Μασκ: Το δορυφορικό ίντερνετ της SpaceX δε θα μπλοκάρει τα ρωσικά ΜΜΕ

 Έλον Μασκ: Το δορυφορικό ίντερνετ της SpaceX δε θα μπλοκάρει τα ρωσικά ΜΜΕ Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η υπηρεσία δορυφορικού ίντερνετ δεν θα αποκλείσει τις ρωσικές πηγές ενημέρωσης, παρά τις προτροπές περί του αντιθέτου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, διεμήνυσε ο Έλον Μασκ


«Δε θα το κάνουμε εκτός αν μας βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο» ανέφερε χθες, Παρασκευή, με ανάρτησή του στο Twitter. «Συγγνώμη που είμαι απόλυτος οπαδός τής ελευθερίας λόγου» πρόσθεσε ο ίδιος, που δεν γνωστοποίησε από πού δέχτηκε πιέσεις να αποκλείσει τα ρωσικά ΜΜΕ από το σύστημα Starlink. 
 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο ιδρυτής της SpaceX ενεργοποίησε τη υπηρεσία παροχής ίντερνετ μέσω δορυφόρου Starlink στην Ουκρανία, γνωστοποιώντας πως η εταιρεία του στέλνει εξοπλισμό στη χώρα.

«Η υπηρεσία Starlink είναι τώρα σε λειτουργία. Κι άλλοι τερματικοί σταθμοί είναι καθ' οδόν», είχε γράψει στο Twitter ο επικεφαλής της Tesla και του αστροναυτικού ομίλου SpaceX, ως απάντηση στην αντίστοιχη έκκληση τού αντιπροέδρου της ουκρανικής κυβέρνησης Μιχαΐλο Φεντόροφ.


Εν μέσω όλο και περισσότερων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από δυτικές κυβερνήσεις, εταιρείες και οργανισμούς, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Tesla, σχολιάζει συχνά, αλλά και εμπλέκεται με ενεργή βοήθεια στον πόλεμο της Ουκρανίας. 

Προηγουμένως, πάντα μέσω Twitter όπου καταφεύγει συχνά πυκνά για να εκφραστεί, είχε γράψει: «Κράτα γερά, Ουκρανία. Τη συμπαράστασή μου στο σπουδαίο λαό της Ρωσίας που δε θέλει κάτι τέτοιο» ανέφερε. 

Με πληροφορίες από WSJ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM