Εκατοντάδες απολιθωμένα ίχνη δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν στην Πολωνία

Εκατοντάδες ίχνη δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν στην Πολωνία Facebook Twitter
Πηγή: CNN.
0

Εκατοντάδες ίχνη δεινοσαύρων, τα οποία έχουν διατηρηθεί εξαιρετικά καλά, βρέθηκαν στην Πολωνία, δίνοντας μια λεπτομερή εικόνα για το περίπλοκο οικοσύστημα της γης πριν από περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με τους γεωλόγους. 

Το Πολωνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο χαρακτηρίζει το εύρημα ως θησαυρό. Τα απολιθωμένα ίχνη και οστά βρέθηκαν σε ένα ανοιχτό ορυχείο αργίλου στο Μπορκόβιτσε, 130 χιλιόμετρα νότια της Βαρσοβίας.

Εκατοντάδες απολιθωμένα ίχνη δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν στην Πολωνία Facebook Twitter
Πηγή: CNN.

«Στα ίχνη που άφησαν οι δεινόσαυροι, μπορείτε να διαβάσετε τη συμπεριφορά και τις συνήθειές τους [...] έχουμε ίχνη τα οποία άφησαν δεινόσαυροι που τρέχουν, κολυμπούν, ξεκουράζονται και κάθονται», δήλωσε ο γεωλόγος Grzegorz Niedzwiedzki.

Τα μεγαλύτερα ίχνη σαρκοφάγων δεινοσαύρων έχουν μήκος 40 εκατοστά και σε πολλές περιπτώσεις το δέρμα φαίνεται με λεπτομέρεια.

«Για να είναι δυνατή μια τέτοια κατάσταση διατήρησης, έπρεπε να λάβει χώρα μια πολύ ιδιαίτερη αλληλουχία γεγονότων σε σύντομο χρονικό διάστημα», προσθέτει ο γεωλόγος.

Επί του παρόντος έχουν βρεθεί αρκετές εκατοντάδες απολιθωμένα ίχνη δεινοσαύρων, τα οποία αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον επτά είδη, και οι γεωλόγοι εκτιμούν ότι ίσως βρουν περισσότερα. 

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ