Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble κατέγραψε πολύχρωμο σμήνος διάσπαρτων άστρων

Το τηλεσκόπιο Hubble «είδε» ένα πολύχρωμο σμήνος διάσπαρτων άστρων Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter NASA
0

Εικόνα με διάσπαρτα άστρα του σφαιρωτού σμήνους NGC 6355 κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA.

Το Διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble είναι τηλεσκόπιο το οποίο τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη από το αμερικανικό Διαστημικό Λεωφορείο Discovery τον Απρίλιο του 1990.

Το NGC 6355 είναι ένα γαλαξιακό σφαιρωτό σμήνος που βρίσκεται στις εσωτερικές περιοχές του Γαλαξία μας. Απέχει λιγότερο από 50.000 έτη φωτός από τη Γη στον αστερισμό του Οφιούχου.

Τα σφαιρωτά σμήνη είναι σταθερές, στενά συνδεδεμένες ομάδες δεκάδων χιλιάδων έως εκατομμυρίων αστέρων που σχετίζονται με όλους τους τύπους γαλαξιών. Οι πυκνοί πληθυσμοί τους από αστέρια και η βαρυτική έλξη προσδίδουν στα σμήνη αυτά ένα περίπου σφαιρικό σχήμα με μια φωτεινή συγκέντρωση αστέρων.

Ο πυκνός, φωτεινός πυρήνας του NGC 6355 λάμπει καθώς το Hubble είναι σε θέση να διαχωρίσει μεμονωμένα αστέρια στην πυκνή περιοχή προς το κέντρο αυτής της εικόνας.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ