Αυτές είναι οι χώρες με τις ταχύτερες συνδέσεις Ίντερνετ στον κόσμο

Αυτές είναι οι χώρες με τις ταχύτερες συνδέσεις Ίντερνετ στον κόσμο Facebook Twitter
0

Η ταχύτητα σύνδεσης στο Ίντερνετ είναι ένας από τους πιο σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικτυακή μας ζωή. 

Με αφορμή αυτό, η ιστοσελίδα Cable ανέλυσε τις ταχύτητες σύνδεσης σε 207 χώρες, μέσα από 267 εκατομμύρια σχετικά τεστ που πραγματοποίησε. Στη συνέχεια, συγκρότησε μια λίστα με τις πρώτες 50 χώρες από την οποία φάνηκε ότι η μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Ίντερνετ παγκοσμίως είναι 11,03 Mbps, πράγμα που σημαίνει ότι αυξήθηκε κατά 1,93 Mbps συγκριτικά με το 2018. 

Βέβαια, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, η αύξηση αυτή οφείλεται κατά βάση χάρη στις ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες διαθέτουν ήδη τις κατάλληλες τεχνολογικές υποδομές. Από το σύνολο πάντως των πρώτων 50 χωρών, οι 37 ανήκουν στην Ευρώπη, οι 10 στην Ασία και την Ωκεανία, δύο στην Βόρεια Αμερική και μόνο μία στην Αφρική (η Μαδαγασκάρη που καταλαμβάνει την 33η θέση). 

Την πρώτη θέση, πάντως, κατέχει η Ταϊβάν, με δεύτερη τη Σιγκαπούρη, τρίτο το Τζέρσεϊ. τέταρτη τη Σουηδία και πέμπτη τη Δανία. 

Τέλος, η Cable κατέταξε για φέτος την Ελλάδα στην 56η θέση παγκοσμίως, δηλαδή μία θέση πιο πάνω σε σχέση με αυτήν του 2018, και μέση ταχύτητα download τα 13,41 Mbps. 

Με πληροφορίες από Wired 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM